Arnel Isak negira da je učestvovao u tučnjavi: “Napadnut je radnik pumpe, ja sam zvao policiju”

Zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH Arnel Isak negirao je navode da je učestvovao u tučnjavi u kojoj je teže povrijeđen jedan muškarac.Isak je reagovao i postavio nekoliko pitanja Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) Zeničko-dobojskog kantona, “ali i kazati neke činjenice koje ne odgovaraju natpisima u medijima”.

“Naime, jedina istina koja odgovara navedenom događaju je kako su kobne večeri na benzinsku pumpu došli mladići koji su napali i povrijedili radnika pumpe o čemu svjedoči i medicinska dokumentacija jer je radnik zbrinut u SHMP Zenica nakon napada.

Navodi se da je radnik napadnut bez ikakvog razloga i povoda, a napadu je prethodilo grubo vrijeđanje i narušavanje javnog reda i mira”, poručio je Isak.ZENICASinovi Rame Isaka Arnel i Aldin učestvovali u tučnjavi, mladiću nanijeli teške tjelesne povrede

Dodao je kako mu nije jasno zašto to nije navedeno iz MUP-a ZDK.”Postavlja se pitanje zbog čega su ovaj veoma bitan detalj izbjegli kazati u Ministarstvu unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, posebno ako se uzme u obzir da su upravo takve izjave dali i ostali svjedoci nemilog događaja? Dakle, prema saznanjima koja imam, do danas su svi svjedoci ovog nemilog događaja dali izjave, a koje su potpuna suprotnost od informacija koje je MUP ZDK dao medijima.

Međutim, to nije jedina ‘slučajnost’. Ostaje pitanje zbog čega ova vijest nije objavljena na stranici MUP-a ZDK odnosno gdje je nestao bilten od te večeri sa stranice MUP-a, da bi se tri dana nakon toga policija za medije najednom oglasila o navedenom slučaju i jedinog krivca za to vidjeli u svjedoku, osobi koja je pozvala policiju, federalnom zastupniku i suprugu vlasnice pumpe?”, upitao se Isak.

Istakao je da je upravo on insistirao da se pozove policija.”Zbog čega pojedinci iz MUP-a ZDK, kada su već odlučili otkriti identitet novinarima aktera navodne tuče gdje u sve navedeno uključuju mene kao učesnika, iako sam svemu samo svjedočio, nije otkrili i identitet onih koji su napali radnika benzinske pumpe i koji je bio prinuđen braniti se?

Posebno želim naglasiti da zasigurno ne bih nanio nekome teže tjelesne povrede, a potom insistirao da se pozove policija. Dakle, upravo sam lično ja insistirao da se pozove policija kako bi intervenisali zbog navedenog incidenta”, dodao je Isak.

Naveo je da se radi o “orkestiranom napadu na njegovo ime i prezime”.”Zanimljivo je i to kako se sve odigralo u 3 sata, a da se nekoliko sati nakon ispitivanja u MUP izazivač incidenta javlja u hitnu pomoć?! Da li su te povrede, ako zaista postoje, možda nastale za vrijeme njegovog ispitivanja ili?

Ovaj očigledno ciljani, svjesni i orkestrirani napad na moje ime i prezime, u vremenima kada se borimo za opstanak države i njenih teritorija, neće me pokolebati da se politikom bavim još snažnije i srčanije. Očigledno je nekome zasmetala i današnja ponosna šetnja kojoj sam prisustvovao pa se u nedostatku argumenata neko zaigrao sa mojim imenom i prezimenom.

Postavlja se pitanje i zbog čega bi neko izazivao tučnjave na vlastitoj benzinskoj pumpi ili bi svako, kako sam to učinio i ja, pozvao policiju kako bi se spriječilo eskaliranje incidenta?!”, istakao je Isak.Na kraju je pozvao Tužilaštvo ZDK da ispita “curenje” informacija.”

Na kraju, pozivam Tužilaštvo ZDK da ispita kako i na koji način ‘cure’ neprovjerene i polovične informacije iz ozbiljne agencije kakva je MUP ZDK, te gdje je nestao bilten od 9. aprila sa stranice MUP-a ZDK? Očigledno je kako se tri dana izmišljao scenario za 9. april, a onda kompletna priča podvalila novinarima budući da apsolutno demantujem kako sam ja ili bilo koji sin od Rame Isaka učestvovao u tuči, a pogotovo ne nanio teže tjelesne povrede.

Vjerujem da će nadležni organi podhitno otkriti ko je režirao ovu predstavu za javnost, a da će MUP ZDK već naredne sedmice preuzeti odgovorni i oni na strani istine i poštenih građana”, zaključio je Isak.

klix