More
  spot_img

  APEL ZA POMOĆ RAMIZU JAVORAŠU IZ SARAJEVA


  Na našu adresu, stigla je molba od našeg čitaoca da objavimo apel za pomoć oboljelom Ramizu Javorašu. Apel prenosimo u cjelosti:

  “Postovana redakcijo portala Tesanj.ba ja sam Ramiz Javoras iz Sarajeva. Otac sam 3 maloljetne djece uzrasta od 3 godine 8 godina i 11 godina i pri tome 100 postotni invalid.

  Osoba sam koja treba da ide na transplataciju srca, ali nazalost zbog stanja u drzavi i drzave u kojoj živimo, bukvalno sam osuđen na Smrt, jer Srce ne mogu da dobijem, jer nasa drzava nije clanica eurotransplant mreže.

  Ja sam prosle godine u 7 mjesecu 2021 dozivjeo tezak srcani udar gdje su mi ugrađena dva stenta i u tom momentu srce mi je radilo 28 posto i isti dan, poslije ugradnje stentova, oni su se zacepili da ljekari i niko o tome nista nije znao.

  Od 7 do 11 mjeseca sam trpio gusenje bolove nemoc disanja, bukvalno sam umirao, a pomoci mi nije bilo. U 11 mjesecu dobio sam drugi srcani udar, te su mi pokusali uraditi katerizaciju srca, ali nisu uspjeli.

  Stentovi su zacepljeni, a postotak rada srca pao je na 14 posto i time sam proglasen 100 postotnim invalidom i osobom kojoj je potrebna transplatacija srca.

  U februaru prosle godine sam prezivjeo klinicku smrt, gdje sam reanimiran i tada sam zbog sikiracije i brigom za djecom dobio tesku aritmiju i srce mi je stalo, pri čemu sam opet bio reanimiran.

  Ustanovljeno je da moram na ugradnju icd defibliratora koji je kostao 20.000 km, čije troskove nije snosila drzava nego sam uz pomoc vas i dobri ljudi prikupio novac.

  Sada sam bukvalno osuđen na smrt koju cekam, a ja kao osoba koja je 100 postotni invalid ne mogu raditi i obezbjediti normalan zivot svojoj djeci-

  Molim dobre ljude koji su u mogucnosti da mi pomognu, jer nije mi ostalo jos mnogo vremena. Prepusten sam sam sebi na milost i nemilost zdravstva i ove drzave.

  Pomoć možete uputiti na sljedeći žiro račun:

  Ramiz Javoraš BBB banka:1413101310412247 ili se direktno javiti za pomoć Ramizu na sljedeći broj telefona: 062194555.”

  Aktuelno

  spot_img

  Povezani članci