More
  spot_img

  Ako zmija uđe na privatni posjed njeno uklanjanje košta 150 maraka


  Po pozivu građana Banje Luke uklanjanje zmija i stršljenova sa javnih površina i ove godine obavlja preduzeće “Eko-bel”, i to besplatno. Sa druge strane, uklanjanje zmija sa privatnih površina košta i do 150 KM.

  Potvrdila je ovo Nevena Kostić, ekolog u “Eko-belu”, koja je istakla da sa gradom imaju ugovor u slučaju da se zmije nalaze u školskim dvorištima, vrtićima, parkovima i na drugim javnim površinama, pišu Nezavisne novine.

  – U tom slučaju grad snosi troškove. Neophodno je kontaktirati Civilnu zaštitu, nakon čega oni nama šalju nalog za izlazak na teren – rekla je Kostićeva.

  Kako kaže, u slučaju da građani zovu za privatno dvorište, tada sami snose troškove.

  – Cijena fizičkog uklanjanja zmija košta do 150 KM po izlasku – kaže Kostićeva.

  Iz Odjeljenje za društvene djelatnosti navode da ove godine nisu zaprimili prijave građana o pojavi i uklanjanju zmija.

  – Odsjek za civilnu zaštitu ima obezbijeđena sredstva za ove namjene i grad je proveo proceduru javne nabavke te će se na osnovu Odluke o izboru najpovoljnijeg izvođača zaključiti ugovor sa “Eko-belom” za uklanjanje zmija i stršljenova. Ukoliko je ugrožena bezbjednost građana, na poziv građana ili zaposlenih u Gradskoj upravi, radnici “Eko-bela” odmah po pozivu izlaze na teren i uklanjaju potencijalnu opasnost – rekli su iz pomenutog odjeljenja.

  Ako zmija uđe na privatni posjed njeno uklanjanje košta 150 maraka
  Ako zmija uđe na privatni posjed njeno uklanjanje košta 150 maraka

  izvor : avaz.ba  spot_img

  Aktuelno

  spot_img

  Povezani članci