More
  spot_img

  ZORAN MILANOVIĆ U AKCIJI: “Dodik je hrvatski saveznik u BiH. TO MORAMO SHVATITI!” (VIDEO)


  Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović, nakon što je najavio još jači pritisak na BiH s ciljem nametanja Izbornog zakona BiH po željama HDZ-a, danas je poručio da su “Hrvati i Srbi” u BiH upućeni jedni na druge te da je Milorad Dodik u tome saveznik.

  ZORAN MILANOVIĆ U AKCIJI: "Dodik je hrvatski saveznik u BiH. TO MORAMO SHVATITI!" (VIDEO)
  ZORAN MILANOVIĆ U AKCIJI: "Dodik je hrvatski saveznik u BiH. TO MORAMO SHVATITI!" (VIDEO)

  “U pogledu odnosa sa Republikom Srpskom, sad su izbori u Bosni i Hercegovini. Dakle, Hrvati i Srbi u Bosni i Hercegovini su, nažalost, ali tako je, upućeni jedni na druge”, kazao je Milanović.

  “Ja ne očekujem od Dodika da sada optuži Beograd, ali Dodik je trenutno, da, hrvatski saveznik u Bosni i Hercegovi i shvatimo to, to moramo shvatiti, i tako se ponašati”, rekao je.

  Podsjećamo, Milanović je jučer također govoreći o odnosima s Bosnom i Hercegovinom naglasio ključnu važnost Dejtonskog sporazuma “kao ugovora o podjeli vlasti i moći koji se mora poštovati”.

  “Hrvatski položaj je danas jači nego ikada, ali to moramo koristiti, a ne samo govoriti o tome. Hrvatska kao država ima jake instrumente na raspolaganju, tako se moramo i ponašati”, rekao je Milanović.

  Hrvatska se uz nesebičnu pomoć Visokog predstavnika u BiH Christiana Schmidta, zalaže za izmjene Izbornog zakona BiH kako bi se omogućile izmjena izbornog zakona BiH na principu etničkih podjela i uvođenja aparthejda u FBiH.

  SLOBODNA-BOSNA.BA

  Aktuelno

  spot_img

  Povezani članci