More
  spot_img

  Zoran Milanović sinoć boravio tri sata na privatnom imanju Milorada Dodika


  Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović jučer je boravio skoro tri sata na privatnom imanju Milorada Dodika, ekskluzivno saznaje Klix.ba.

  Zoran Milanović sinoć boravio tri sata na privatnom imanju Milorada Dodika
  Zoran Milanović sinoć boravio tri sata na privatnom imanju Milorada Dodika

  Milanović je jučer u popodnevnim satima stigao u Jajce povodom 27. godišnjice oslobođenja tog grada, a tu se sastao s delegacijom bh. HDZ-a koju je predvodio Dragan Čović.

  Sinoć, kako saznajemo, Milanović se pod pratnjom uputio ka Banjoj Luci, tačnije u selo kod Laktaša, gdje mu je domaćin bio lider SNSD-a Milorad Dodik, inače član Predsjedništva BiH koji ne krije podršku ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu.

  Milanović se sinoć družio s Dodikom skoro tri sata nakon čega se uputio ka granici i napustio teritoriju Bosne i Hercegovine.

  Njihov veoma blizak odnos, javno hvaljenje i gajenje sličnih političkih koncepcija i viđenje unutrašnjeg uređenja BiH već odavno je poznat javnosti.

  Milanović je više puta poručio da je Dodik partner Republike Hrvatske, a u vremenu kada se govorilo o uvođenju evropskih sankcija lideru SNSD-a zbog podrivanja Dejtona i institucija BiH te destabilizacije regiona, Milanović je rekao da ko glasa za sankcije Dodiku bit će izdajnik u Zagrebu.

  Da je Milanović “digao” na noge i banjalučku policiju potvrdio je Igor Crnadak (PDP).

  “Dodikovo grljenje i ljubljenje sa Zoranom Milanovićem, zatvaranje autoputa i blokada saobraćaja u gradu Banjoj Luci njemu u čast, dok Milanović svojim izjavama ponovo ubija stradale u akciji ‘Maestral’ definitivni je dokaz da je Dodik hrvatski igrač i velika opasnost za srpski narod”, izjavio je.

  KLIX

  Aktuelno

  spot_img

  Povezani članci