Zmajevi sutra dobijaju novog selektora, Kodro najbliži klupi

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine će sutra u poslijepodnevnim satima dobiti novog selektora, potvrđeno je za Klix.ba.

Za podne je zakazana sjednica Izvršnog odbora Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine na kojoj će 15 ljudi koji vedre i oblače našim nogometom odlučiti ko će naslijediti Faruka Hadžibegića na klupi Zmajeva.Hadžibegić je prije više od mjesec sporazumno raskinuo ugovor s Nogometnim savezom BiH nakon što je u četiri susreta kvalifikacija za Euro zabilježio tri poraza i od tada traje potraga za njegovim nasljednikom.Iako je do naredne utakmice u kvalifikacijama protiv Lihtenštajna ostalo malo više od mjesec, čelnicima Nogometnog saveza BiH se nije žurilo s izborom novog kormilara bh. tima.

Podsjetimo, nakon utakmice s Lihtenštajnom 8. septembra Zmajevima slijede dueli s Islandom u gostima (11. septembar), Lihtenštajnom u gostima (13. oktobar), Portugalom kod kuće (16. oktobar), Luksemburgom u gostima (16. novembar) i Slovačkom kod kuće (19. novembar).

Predsjednik NS BiH Vico Zeljković će sutra na konferenciji za medije u 13 sati saopćiti zvaničnu odluku, a najvjerovatnije će novi selektor biti Meho Kodro koji je prije 15 godina vodio našu selekciju, no dobio je otkaz nakon samo dvije utakmice.Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?Zmajevi NSBiH IO NSBiH Vico Zeljković

klix.ba