More
  spot_img

  Zeničanka (19) mjesecima mučila trogodišnjeg dječaka: “Dobila zabranu prilaska”


  Jednom prilikom je napustila kuću i ostavila dijete svojoj maloljetnoj sestri koja se nije mogla adekvatno brinuti o djetetu

  Devetnaestogodišnja Zeničanka P. A. je nakon okončanja istrage koju je protiv nje provelo zeničko Tužilaštvo optužena za produženo krivično djelo zapuštanje ili zlostavljanje djeteta ili maloljetnika.

  RODITELJSKA DUŽNOST

  Prema optužnici koju je potvrdio Općinski sud u Žepču, ona se tereti da je trogodišnjeg sina ostavljala samog i bez nadzora i to od 16. augusta do 9. decembra prošle godine u Žepču.

  – Ona je grubo zanemarivala svoju roditeljsku dužnost zbrinjavanja, vaspitanja i brige o osnovnim potrebama prehrane, zdravlja, njege i odijevanja dječaka sa kojim je živjela u zajedničkom domaćinstvu. Svakodnevno ga je ostavljala zaključanog u kući bez nadzora. Za to vrijeme je bio gladan i mokar, stoji u optužnom aktu.

  Nadalje se navodi da je mlada majka 6. septembra prošle godine trogodišnjaka ostavila na igralištu bez nadzora, a dva dana poslije je napustila kuću i ostavila dijete svojoj maloljetnoj sestri M. Č. koja se nije mogla adekvatno brinuti o djetetu.

  ZABRANA PRILASKA

  – Optuženoj je rješenjem Općinskog suda u Žepču izrečena mjera zabrane prilaska kući kod roditelja u trajanju od tri mjeseca, pa se u tom periodu o maloljetnoj M. Č. brinula njena majka Č. B. Optužena je svjesno ugrožavala zdravlje svog djeteta, zbog čega je, prema rješenju Javne ustanove Centra za socijalni rad Žepče, brigu o trogodišnjaku preuzeo otac T. kod kojeg se i dalje nalazi, navodi se u optužnici Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona. Optužena bi se uskoro trebala naći u sudnici radi izjašnjenja o krivici. Nakon toga će biti zakazan početak suđenja.  

  Zeničanka (19) mjesecima mučila trogodišnjeg dječaka: “Dobila zabranu prilaska”
  Zeničanka (19) mjesecima mučila trogodišnjeg dječaka: “Dobila zabranu prilaska”

  izvor : crna-hronika.info / oslobođenje.ba  spot_img

  Aktuelno

  spot_img

  Povezani članci