ZBOG ŽIVOTA SA DVIJE ŽENE, ELMEDINU ĆE SOCIJALNI RAD ODUZETI DJECU

Busovači je jedna neobična i bizarna ljubavna priča privukla pažnju javnosti, ali i izazvala različite komentare.Elmedin Karić živi u braku sa dvije žene, a kako kaže, to je ostvarenje sna koje je oduvijek maštao.

Elmedinova prva supruga, Fatima, majka je njihovih troje sinova i zajedno su prošli kroz mnoge uspone i padove tokom godina braka. No, prije dvije godine, Elmedin je doveo novu ženu u svoj život.

Upoznao je Janu, koja dolazi iz Ukrajine, dok je boravio u Njemačkoj na privremenom radu. Između njih se rodila ne samo ljubav, već i želja da žive zajedno, dijeleći istog muškarca.Nakon što su mediji objavili priču o čovjeku koji živi sa dvije žene u BiH što je suprotno svim bh. zakonima koji tretiraju pitanje bračnog života, porodice i života u zajednici Almir Terzić, urednik, politički analitičar i autor publikacija koje tretiraju pitanje jednakopravnosti spolova se obratio Centru za socijalni rad.Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

PREUZMI KONTROLU NA SVIM TERENIMASponsored by MonadPlugNa svom FB nalogu Terzić je objavio:– Evo, ja sam uradio konkretan potez – prijavio skandalozni čin segregacije –

DVIJE ŽENE POD JEDNIM KROVOM

Centar za socijalni rad/skrb BusovačaPredmet: Molba za postupanjePoštovane,TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASADa li vam prsti ne savijaju zbog artritisa? Upotrijebite provjereni receptSponsored by MidasMidas logoOvih dana javnost u Bosni i Hercegovini je bezmalo zapanjena viješću koja se iz Busovače širi u javnim medijima i na društvenim mrežama o tome kako stanovnik vaše općine Elmedin Karić “uživa sa dvije žene koje dijele zajednički krevet i njega”.Sadržaj se nastavlja nakon oglasaUčinite to prije spavanja i probudit ćete se bez proširenih venaSponsored by MonadPlug

Molim vas da ispitate i odgovorite da li se radi o bračnoj zajednici koja je zasnovana legalno, odnosno da li se radi o dva sklopljena braka sa dvije žene ili je u pitanju nešto drugo i šta?! To posebno iz razloga što se u istoj kući gdje imenovani živi, boravi i troje maloljetne djece koja to sve posmatraju.

Molim da utvrdite u kakvom su fizičkom, materijalnom i psihološkom stanju maloljetna djeca.Više je nego zabrinjavajuće egzistiranje ovakvih zajednica s obzirom da smo svakodnevno informisani o neželjenim posljedicama u društvu koje su često produkt djece, odnosno maloljetnih osoba iz porodica u kojima su uočeni određeni problemi.

Nadam se da ste svjesni, da, nećemo imati pravo da kažemo da nismo znali, ako se nešto neželjeno desi.TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASAProstatitis će nestati, a potencija će biti kao sa 18 godina!Sponsored by MidasMidas logoU očekivanju vašeg žurnog odgovora. Srdačan pozdrav.Iako zvuči nevjerovatno, ali odgovor iz Centra za socijalni rad je ubrzo uslijedio.

Međutim, kao što kod nas obično biva, proglašavaju se nenadležnim i tu se za njih priča o ovom slučaju završava.– Na moj dopis da reaguju i provjere dešavanja sa čovjekom sa dvije žene dobio sam odgovor iz Centra za socijalni rad. Molim Vas dijelite ovu vijest, jer se radi o osobi koja ima nelegalno prebivalište!!! Poslao sam dopis Federalnoj upravi policije i tražio reakciju!–

Poštovani!Centar za socijalni rad Busovača upoznat je sa viješću o Elmedinu Kariću. Izvršili smo provjeru u našim evidencijama i utvrdili da se isti ne nalazi u njima. Kontaktirali smo MUP SBK/Administrativnu službu CIPS gdje smo došli do saznanja da imenovani nema prebivalište na području općine Busovača.

U skladu sa navedenim ovaj organ nije mjesno nadležan u navedenom predmetu.Lijep pozdrav.

U našoj državi je očito da niko i ništa nije uvezano, da se zakoni krše na svakom ćošku i to javno, transparentno i bez imalo zadrške, i da se niko ne bavi svojim poslom.

CHI