Petak, 1 srpnja, 2022
More
  spot_img

  Zbog poplava zatvorena saobraćajnica koja vodi prema graničnom prijelazu s Hrvatskom

  Obilna kiša koje danima pada na prostoru općine Tomislavgrad zadala je dosta posla vatrogascima.

  Kako je za Fenu kazao komandir Profesionalne vatrogasne jedinice Tomislavgrad Mate Jurčević, tokom dana sva njihova oprema i ljudstvo bili su angažirani na ispumpavanju vode iz poplavljenih porodičnih i javnih objekata.

  • Naše pumpe danas su radile na ispumpavanju vode iz Staračkog doma u Tomislavgradu, iz jedne stambene zgrade iznad pošte te u nekoliko porodičnih kuća. Veći broj vlasnika kuća nabavio je vlastitu opremom za ispumpavanje jer iz ranijih iskustava znaju da im obilne kiše izazivaju dosta problema – kazao je Jurčević.

  Velike količine kišnih oborina dovele su i do prelijevanja vode preko nekih saobraćajnica, pa je tako zatvorena lokalna saobraćajnica na dijelu Viničkog polja, pored naselja Vinice, koja vodi prema graničnom prijelazu s Republikom Hrvatskom.

  Kako su kazali iz PU Tomislavgrad, proteklih dana voda je ugrožavala sigurnost saobraćaja na dionici magistralne ceste Tomislavgrad – Posušje u Mrkodolu, a kritično je bilo i na kantonalnoj cesti od Tomislavgrada do Blidinja te od naselja Mandino Selo prema Borčanima, Omolju i Seonici, gdje je lokalna rječica Ričina prijetila izlijevanjem iz korita.

  fena

  spot_img

  Aktuelno

  spot_img

  Povezani članci