Zbog droge u Doboj Jugu uhapšeno šest osoba

Kako je objavljeno u saopćenju MUP-a ZDK, jučer u vremenu od 14,30 do 16,30 sati, u mjestu Mravići, od strane policijskih službenika Policijske stanice Doboj Jug, izvršen je pretres porodične kuće, pomoćnih objekata, dvorišta i putničkog motornog marke “VW-Golf”, vlasništvo M.E. kao i zemljišne parcele koje koristi M.D. iz Doboj Juga.

Prilikom pretresa pronađeno je 126,25 grama bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Speed” i 27,30 grama biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Marihuana”.U 16,20 sati zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična djela “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” i “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga”, slobode je lišeno i zadržano u prostorijama za zadržavanje šest lica i to:

M.D. (1990.) iz Mravića, H.E.(1984.) iz Matuzića, Z.A. (1994.) iz Matuzića, B.M. (1999.) iz Bukovačke čivčije, Š.I. (1972.) iz Raduše i M.A.(1993.) iz Mravića. Nad osumnjičenim licima je zavedena kriminalistička obrada uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

radio zos