More
  spot_img

  Zatvaraju se svi kružni tokovi u BiH

  U BiH će do kraja godine biti zatvoreni svi kružni tokovi, a razlog tome krije se u činjenici da stotine auto škola u BiH do sada nisu uspjele osposobiti vozače kako da ih pravilno koriste.

  Vlasti su stoga odlučile pristupiti zatvaranju kružnih tokova kako bi se izbjegli saobraćajni kolapsi. Zatvaranje će, saznajemo, krenuti prvo u većim gradovima.

  „Imali smo jednog vozača za kojeg legenda kaže da je uspio proći kroz kružni tok, ali je on navodno odselio u Njemačku. Nadali smo se da će svojim primjerom uticati na druge vozače te tako pomoći u savladavanju ove vozačke vještine. Ipak, odlučio je napustiti zemlju i zato danas  imamo to što imamo, kaže u izjavi za naš portal Svjetlucav Signalčić, predstavnik Udruženja „Kružni tok“ iz Sarajeva.

  Inače, samo na području Kantona Sarajevo djeluje više od 60 auto škola. Od nekih među njima smo uspjeli saznati da prešutno podržavaju zatvaranje kružnih tokova s obzirom na smanjen internes kandidata za vožnjom „ukrug„ nakon koje im se, kako nam je rečeno, javljaju stomačni problemi i vrtoglavica.

  BiH će, kako sada stvari stoje, biti jedina zemlja na svijetu koja je ubrzala protok saobraćaja zatvaranjem kružnih tokova.

  TEKST JE SATIRIČNOG KARAKTERA

  life.ba

  spot_img

  Aktuelno

  spot_img

  Povezani članci