Za slušatelje BH radija 1 danas ozbiljna muzika jer je u RS-u dan žalosti zbog smrti napadača na Kosovu

BH radio 1 jutros emituje ozbiljnu muziku, a razlog je dan žalosti u bh. entitetu RS. A taj entitet je proglasio dan žalosti zbog smrti četvorice napadača na Kosovu.Direktor BH radija 1 Dejan Kerleta rekao je za Klix.ba da je danas dan žalosti u RS-u zbog čega je i ozbiljna muzika na ovom radiju.”

Razlog je dan žalosti u RS-u. Mogli ste primjetiti kada je u bilo kom entitetu dan žalosti, zbog bilo čega, mi prilagodimo program”, rekao je.Na pitanje da li je moguće da slušatelji BH radija 1 danas slušaju ozbiljnu muziku u čast aktera napada na Kosovu, on je kazao:

“Ne želim da razgovaram na taj način. To terorizam, to razgovarajte s kim ste do sada tako naučili”, kazao je Kerleta i spustio slušalicu.U drugoj redakciji istog medija, tačnije na BHT-u, danas nije dan žalosti, a tome svjedoči i muzički blok tokom emisije “Jutro za sve”.

I čitatelji portala Klix.ba jutros su primijetili repertoar na BH radiju 1 pa su izrazili svoje negodovanje.Odluku o proglašenju Dana žalosti Vlada RS-a je donijela jučer na telefonskoj sjednici. Poslanici NSRS-a jučer su odali počast ne pominjajući ubijenog policajca Kosovske policije i bez izražavanja saučešća njegovoj porodici.

Kosovska policija je u akciji uspjela eliminisati četvoricu napadača, dok su šestorica uhapšena.Oni su, zajedno sa drugim pripadnicima oružane grupe izvršili napad i na kosovsku policiju pri čemu je ubijen jedan policajac, a trojica ranjena.

Nakon toga, uslijedila je akcija policije u kojoj je ubijeno i ranjeno više napadača te je zaplijenjena velika količina naoružanja.Kosovo je napad okaraktarisalo na teroristički akt.

klix.ba