Vulić nakon ročišta: Suđenje Dodiku je isto kao suđenje Trampu

Zastupnica SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamenta Bosne i Hercegovine Sanja Vulić danas je došla u Sud BiH kako bi pružila podršku predsjedniku RS Miloradu Dodiku. Nakon održanog ročišta, Vulić se obratila medijima a u svojoj izjavi je uporedila suđenje Miloradu Dodiku sa procesom suđenja Donaldu Trampu (Trump), bivšem predsjedniku Sjedinjenih Američkih Država.-

Ono što smo danas vidjeli je cirkus i lakrdija. Čnjenica je da ne daju priliku optuženim da iznesu svoje argumente i stavove. Ovo je apsolutno copy-paste scenarij kako se sudi Donaldu Trampu u Americi. Ako Sud BiH stavlja u isti rang Dodika sa Donaldom Trampom, to je jedino ohrabrujuće.

On nije kriv i tako će biti. Jedino ko narušava Ustav BiH je Jasmina Ćosić Dedović, ove sudije i tužitelji. Zbog čega vi sudite Miloradu Dodiku? Zato što je radio svoj posao – kazala je Vulić i dodala:- Bosna i Hercegovina je sačinjena od dva entiteta. Jedan od tih entiteta je i Republika Srpska. Srbi su birali svoje poslanike, svog predsjednika. Pojavi se jedna sutkinja i kaže ne možete raditi taj posao na taj način.

Ma hajte molim vas. Onako ženski da kažem. Ne mogu da vjerujem da ima toliku platu od međunarodne zajednice, a da je došla na ročište s porastom od mjesec.

avaz.ba