Vukanović: Moja leđa su spremna i za pendrek, odluka CIK-a je sramna

Nebojša Vukanović, predsjednik liste za Pravdu i red, danas je ispred sjedišta Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine poručio kako na “ljutu ranu mora ići ljuta trava” i da “sramna odluka” CIK-a da Milorada Dodika proglasi za predsjednika RS “zahtjeva radikalne poteze”.

Vukanović: Moja leđa su spremna i za pendrek, odluka CIK-a je sramna
Vukanović: Moja leđa su spremna i za pendrek, odluka CIK-a je sramna

Vukanović je istakao kako ne vjeruje “zarobljenim” institucijama jer ima “10 godina iskustva borbe sa mafijaškim pravosuđem”, ali da ga to neće spriječiti da nastavi sa borbom. 

Dodik podmazao CIK

– Moja leđa su spremna i za pendrek, vidim da su počeli hapsiti poslanike i dat ću im povod da budem sljedeći jer sa mafijom ne može drugačije. Imamo i te strance koji ih podržavaju. Zanimljiva je šutnja stranih ambasada koje poručuju da je potrebno što prije formirati vlast iako je korumpirana – ocijenio je predsjednik liste za Pravdu i red.

Dodao je kako međunarodna zajednica hoće da nas “pretvori u koloniju” jer njoj “odgovara anarhija” kako bi iz BiH otišle stotine ljekara i inžinjera.

– U Crnoj Gori su protestovali godinu dana dok nisu obuzdali Mila (Đukanović). Ne možete drugačije protiv ove korumpirane đubradi. Sinoć je Suad Arnautović izvršio ubistvo CIK-a, treba je reći da ih je Dodik malo podmazao i da su dobili zeleno svjetlo od međunarodne zajednice – zaključio je Vukanović.

“Dobit će šećer”

Na kraju svoga emotivnog obraćanja poručio je kako članovi CIK-a, prije svega predsjednik Arnautović i Jovan Kalaba, koji je iz RS, neće imati mira od njega.

– Mi nismo ni za kakvu vrst nasilja, ali Kalaba neće mirno hodati Banjom Lukom jer ću mu reći: “Pričaj!” Dobit će šećer. Ako misle da će uživati od prljavih para koje su dobili od uzurpatora i mafije neće. Ne može se drugačije pričati s njima – zaključio je Nebojša Vukanović, prenosi N1.

AVAZ