Vučićevi tabloidi opleli i po Dodiku zbog velikih protesta u Beogradu

U Beogradu su danas održani protesti na kojima je tražena odgovornost vlasti zbog dva masakra u kojima je ubijeno 17 osoba, a više desetina ranjeno. Dok su se srbijanski tabloidi u svome uobičajnom maniru obračunavali sa opozicijom, na udaru se našao i Milorad Dodik, predsjednik RS-a.

Srbijanskim tabloidima koji uglavnom služe kao megafon Aleksandra Vučića i srbijanskih vlasti zasmetalo je to što je Una TV koja se veže za Milorada Dodika uživo izvještavala sa protesta opozicije.Infomer je vijest prenio sa naslovom “Protesti građana u Beogradu! ‘Iznenađenje’! Dodikova ‘TV Una’ prenosi direktno protest protiv vlasti Srbije”.

U tekstu kojeg su preuzeli sa bloga Slobodana Vaskovića, ali bez navođenja izvora, navode kako je pravo iznenađenje što proteste uživo prenosi Una TV “čiji je vlasnik Igor Dodik, sin Milorada Dodika”.”Milorad Dodik pokušava da se nađe i na strani opozicije u Srbiji, koja već drugi put organizuje proteste, ali i da sve vrijeme javnosti u BiH i Republici Srpskoj da privid o ‘harmoničnim’ odnosima sa zvaničnim Beogradom”, pišu novinari Informera.

Dalje optužuju Dodika da koristi situaciju da udari na Beograd u namjeri da se što više uzdrma rukovodstvo Srbije. Na kraju kažu da je Dodik lomio brutalnom silom policije i batinašima proteste u Banjoj Luci.Tabloid Alo donosi naslov “Dodikova televizija prenosi politički protest Iznenađenje ili ne” i prenosi tekst Slobodana Vaskovića.Republika, internet izdanje tabloida Srpski Telegraf je također prenio tekst Slobodana Vaskovića.

U medijima se odavno spekuliše o tome da odnosi između predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i predsjednika RS-a Milorada Dodika nisu kao nekad. Navodno, je Vučić se nadao i da će Jelena Trivić biti pobjednica izbora u RS-u.

Dodatnu sjenku na pitanje kakvi su odnosi između dvojice lidera je i bacilo i objavljivanje snimka sa gostovanja Dodika na RTS-u, kada je Dodik prije snimanja emisije vrijeđao porodicu Novaka Đokovića. Svima je bilo jasno da takav “propust” se može desiti samo uz dozvolu osobe koja se pita i za vremensku prognozu u Srbiji, a to je Vučić.

klix.ba