Vučićev sin predstavlja svog oca na obilježavanju neustavnog dana RS-a

U Istočnom Sarajevu u toku je centralni događaj obilježavanja 9. januara kao dana RS-a koji je Ustavni sud BiH proglasio neustavnim. Prisustvuje veliki broj gostiju iz Srbije, među njima i sin Aleksandra Vučića.

Na “svečanosti” u Istočnom Sarajevu, gdje se održava defile službenika Ministarstva unutrašnjih poslova RS-a, pored zvaničnika iz manjeg bh. entiteta, prisustvuje i delegacija iz Srbije.

Delegaciju iz Srbije predvodi ministar unutrašnjih poslova te zemlje Ivica Dačić, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković, ministrica za brigu o porodici Darija Kisić-Tepavčević, zdravstva Danica Grujiči, pa i sin predsjednika – Danilo Vučić.

Danilu ovo nije prvi put da predstavlja svog oca na obilježavanju neustavnog dana RS-a. On se već “odomaćio” na ovakvim manifestacijama s obzirom da je i prošle godine prisustvovao svečanoj akademiji koja je tada bila u Banjoj Luci.

Vučić, kao i ranijih godina, ne prisustvuje obilježavanju 9. januara, ali šalje visoke srbijanske funkcionere da podrže vlasti RS-a u organizaciji događaja koji je Ustavni sud Bosne i Hercegovine proglasio neustavnim.

Osim navedenih imena iz političkog svijeta Srbije, “put su prevalili”, pa “nemoralnom, neustavnom i nazakonitom” obilježavanju 9. januara prisustvuju i predsjednik Skupštine Srbije Vladimir Orlović, poslanici Milimir Vujadinović i Dragoljub Acković.