Vučić ljut o Komšiću, Bećiroviću i Kurtiju: Sad znamo s kim imamo posla

On je naveo da se u Parizu, gdje prisustvuje Forumu mira, nije razgovarao sa Kurtijem, koji je sam birao sa kojim predstavnicima BiH će se sastati.Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da ga čudi sastanak članova Predsjedništva BiH Željka Komšića i Denisa Bećirovića sa premijerom Kosova Albinom Kurtijem u Parizu i da to ukazuje na dvostruke aršine kada je riječ o poštovanju teritorijalnog integriteta.

Vučić je rekao da je to dobro za Srbiju da zna sa kim ima posla.On je naveo da se u Parizu, gdje prisustvuje Forumu mira, nije razgovarao sa Kurtijem, koji je sam birao sa kojim predstavnicima BiH će se sastati.”

Veoma je čudno da su oni (Bećirović i Komšić) to prihvatili i onda se pitam kakvi su to dvostruki aršini i pristupi prema dešavanjima u bivšoj Jugoslaviji da negdje priznajete teritorijalni integritet i tražite da se on poštuje, a sa druge strane onaj od kog tražite da poštuje teritorijalni integritet, integritet njegove zemlje ne priznajete?”, upitao je Vučić.

On je istakao da do formiranja ZSO neće doći dok god je na vlasti Kurti koji se “sve vrijeme koristio balkanskim trikovima”, te ukazao da će Srbija učiniti sve da sačuva živote Srba na Kosovu i mir.<p>filip ugrinić</p>Igrač Young Boysa odbio Srbiju radi ŠvicarskeINO FUDBAL 10/11/2023 u 16:39 h6722365Iz RS-a će opet krenuti bujica uvreda: Kurti se pohvalio sastankom sa Komšićem i Bećirovićem, pa dodao…BIH 10/11/2023 u 11:36 h

Predsjedavajući Predsjedništva Željko Komšić i član Predsjedništva Denis Bećirović su se danas na marginama foruma susreli sa premijerom Kosova, Albinom Kurtijem.-

Hvala predsjedavajućem Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željku Komšiću i članu Predsjedništva Denisu Bećiroviću na produktivnom sasatanku. Razgovarali smo o važnosti pune implementacije sporazuma Berlinskog procesa—naročito. o slobodnom kretanju sa ličnim kartama—i istraživali dalju saradnju, napisao je Kurti u objavi na društvenoj mreži X.

Predsjednik bh. entiteta RS Milorad Dodik istakao je da su svaki rejting BiH uništili ljudi poput hrvatskog člana Predsjedništva BiH Željka Komšića, koji i dalje pokušava da na svakom mjestu, koristeći priliku u posljednjem mandatu, ocrni RS.”

To su posljednji trzaji Komšića, kojeg su svi pustili niz vodu, da se dodvori muslimanima, da naknadno dobije neku poziciju”, napisao je Dodik na društvenoj mreži “X”.

Dodik je istakao da BiH ne može napredovati nikada dok takvi tipovi, koji na račun prevare oduzimaju mjesto legitimnim predstavnicima, ruše osnovne ustavne principe na kojima BiH postoji i održava se u ovakvom obliku.

oslobodjenje.ba