Vlasnik hotela Jablanica tvrdi da nije kriv za premlaćivanje radnice Enise Klepo

Vlasnik hotela Jablanica Amir Džafić (44) koji je optužen da je brutalno pretukao radnicu Enisu Klepo, jer je tražila veću plaću, danas se u Općinskom sudu u Konjicu izjasnio da nije kriv za nanošenje teških tjelesnih povreda za koje je optužen.

Pred sudijom za prethodno saslušanje Općinskog suda u Konjicu, Nesibom Mustafićem, optuženog Džafića zastupao je advokat Nedim Karalić, a oštećenu Klepo Nada Dalipagić.Sad se predmet dostavlja drugom sucu i teče normalni postupak, a ročište mora biti zakazano za 30 dana.

No, njegovo izjašnjavanje o krivici upućuje na to da će Klepo proći još jedan teror, i to dokazivanja da je žrtva nasilja.Podsjetimo da je Kantonalno tužilaštvo, Područno tužiteljstvo Konjic nakon okončane istrage podiglo optužnicu protiv Džafića koju je Općinski sud u Konjicu potvrdio u cijelosti, nakon čega je zakazano ročište za danas o njegovom izjašnjavanju krivnje.

Optužnicom se Amir Džafić tereti da je dana 01.08.2023. godine oko 21:30 sati u holu hotela “Jablanica” u Jablanici, gdje se nalazi recepcija i gdje je kao recepcionarka radila oštećena E. K., nakon kraće verbalne prepirke oštećene sa direktoricom hotela I. Dž., inače suprugom optuženog, oko isplate plaće, davanja otkaza i drugih problema na poslu, na poziv I. Dž. na recepciju pristupio optuženi Amir Džafić, te odmah krenuo ka oštećenoj tjerajući je iz objekta.

On ju je, kako stoji u optužnici, rukama uhvatio za majicu u predjelu grudi, gurajući je prema prostoriji u kojoj se nalazi bazen i udarajući oštećenu šakom u predjelu glave, lica i očiju, u čemu ga je pokušala spriječiti uposlenica hotela S. N., ali nije uspjela, jer je i nju optuženi odgurnuo, te dalje nastavio fizičkom snagom udarati i gurati oštećenu u pravcu hodnika ka bazenu.”

Zatvorivši vrata od hodnika i dalje nastavljajući je udarati, galameći na nju, upućujući joj pogrdne riječi i govoreći joj kako joj neće platiti, nakon čega je oštećena sjela na stepenice, a potom i napustila prostorije hotela, te se uputila u Dom zdravlja ‘Jablanica’, a zatim i u SKB Mostar gdje je i hospitalizirana .

Tu su joj konstatirane teške tjelesne povrede u vidu otoka i krvnog podljeva gornjeg i donjeg kapka oba oka, krvarenje ispod konjuktive lijevog oka i prijelom lijeve očne šupljine bez pomaka”, navodi se u optužnici.Iz tužilaštva podsjećaju da je, po odluci Glavnog tužitelja ovaj predmet imao prioritet u radu Tužilašva i da je Tužilaštvo u saradnji sa PU Konjic bez odlaganja provelo sve planirane istražne mjere i radnje u cilju utvrđivanja i dokazivanja činjenica u navedenom slučaju.”

Saslušani su svjedoci, ispitan osumnjičeni, prikupljena medicinska i druga dokumentacija, provedeno medicinsko vještačenje, kao i vještačenje DVD – video zapisa snimaka sa lica mjesta u Agenciji za forenzička ispitivanja i vještačenja u Istočnom Sarajevu”, navode iz Tužilaštva.

klix.ba