More
  spot_img

  Vlada FBiH odlučila: Penzioneri, borci, invalidi… dobijaju po 100 KM


  Vlada Federacije BiH na današnjoj sjednici u Sarajevu utvrđuje detalje programa pomoći stanovništvu. Riječ je o uredbi kojom se uređuje pomoć stanovništvu putem novčanih isplata penzionerima, zatim jednokratne novčane pomoći korisnicima prava iz boračko-invalidske zaštite i osobama sa invaliditetom i civilnim žrtvama rata, pomoć primaocima stalne novčane pomoći i druge materijalne pomoći i ostale jednokratne pomoći.

  Penzioneri će jednokratnu novčanu pomoć od po 100 KM dobiti u augustu sa julskim penzijama.

  Kada je riječ o boračkim kategorijama, neratnim invalidima, njima pomoć od po 100 KM treba biti isplaćena u roku od 60 dana od dana stupanja na snagu uredbe.

  Jednokratna novčana pomoć se isplaćuje licima koja su ostvarila naknadu po osnovu svog statusa za mjesec juni 2022. godine.

  Federalno ministarstvo rada i socijalne politike će isplatiti jednokratnu novčanu pomoć licima sa invaliditetom, u roku od 60 dana od dana stupanja ove uredbe na snagu.

  Po 100 KM dobit će 378.000 penzionera, 53.000 osoba sa invaliditetom i civilne žrtve rata, 100.000 korisnika boračkih naknada, te 10.000 porodica koje su u stanju potrebe dobit će pakete u vrijednosti 500 KM iz robne rezerve.

  – Ovo nije nikakva politika, ali vas uvjeravam da u ekonomskom smislu radimo prave stvari. Trebamo svi ustati na noge i pomoći stanovništvu, poručio je Novalić.

  Vlada FBiH odlučila: Penzioneri, borci, invalidi… dobijaju po 100 KM
  Vlada FBiH odlučila: Penzioneri, borci, invalidi… dobijaju po 100 KM

  izvor : saff.ba  spot_img

  Aktuelno

  spot_img

  Povezani članci