Viktor Orban danas stiže u Bosnu i Hercegovinu, planiran niz susreta u Sarajevu i Banjoj Luci

Premijer Mađarske Viktor Orban danas će stići u službenu posjetu Bosni i Hercegovini gdje će se sastati sa državnim, ali i entitetskim zvaničnicima.

Orban se nalazi u svojevrsnoj regionalnoj turneji te će nakon posjete Srbiji stići i u Bosnu i Hercegovinu gdje su planirani susreti u Sarajevu, ali u Banjoj Luci.Prema ranijoj najavi, Orban stiže u Sarajevo u jutarnjim satima, a u glavnom gradu Bosne i Hercegovine trebao bi se prvenstveno sastati sa predsjedavajućom Vijeća ministara Borjanom Krišto.

Nakon sastanka sa Krišto, Orban će se sastati i sa članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine sa kojima je planiran radni sastanak.Također, mađarski premijer održat će susret i sa članovima kolegija Predstavničkog doma i Doma naroda Parlametarne skupštine BiH, ali i premijerom Federacije BiH Nerminom Nikšićem.”

Mi smo otvoren prostor za investicije prijateljskih zemalja. Što se tiče Vlade FBiH i mene, vrata su otvorena i zainteresirani smo za saradnju. Posebno kako bi se stvorio što bolji ambijent za investicije iako smo svjesni da nismo preveliko tržište”, rekao je Nikšić uoči dolaska Orbana, a tokom sastanka sa mađarskim ambasadorom u BiH.

Nakon posjete Sarajevu, Orban će se zaputiti u Banju Luku gdje će održati sastanak sa predsjednikom RS-a Miloradom Dodikom, ali i drugim entitetskim zvaničnicima.

Klix.ba