VIJESTI IZ UDRUŽENJA POMOZI.ba: Prvi dio od 10 šlepera humanitarne pomoći krenuo ka Gazi; Akcija ostaje otvorena

Riječ je o humanitarnoj pomoći vrijednosti gotovo 350.000 KM koju stanovnicima Gaze šalje Udruženje Pomozi.ba.VijestiPrije 3h Prije 3h0Prvi dio od ukupno 10 šlepera sa hranom i vodom sinoć je iz Kaira krenuo prema granici sa Palestinom.

Riječ je o humanitarnoj pomoći vrijednosti gotovo 350.000 KM koju stanovnicima Gaze šalje Udruženje Pomozi.ba.”Ovo je rezultat našeg rada na terenu u proteklih mjesec dana uz mnogo komplikacija, s obzirom na ratno stanje i zatvorenost granice Rafah.

Naša ekipa je sve vrijeme pokušavala prići granici i poslati kamione u Gazu, ali do ovog momenta to nismo uspjeli”, navode iz Udruženja Pomozi.ba.Dodaju da 10 šlepera u Pojas Gaze šalju u saradnji sa organizacijom Al Khidmat Europe.

Ranije je Udruženje Pomozi.ba putem tri partnerske organizacije Rahma Austria, Swiss Barakah Charity i NATUF for Environment and Community Development doniralo 325.000 KM, a od tog iznosa konstantno se dijeli pomoć u južnom dijelu Pojasa Gaze u vidu hrane, vode i medicinskih potrepština.”Dakle, do sada smo poslali pomoć ukupne vrijednosti gotovo 675.000 KM, a to ne bismo uspjeli bez podrške bh. građana, brojnih kompanija i institucija, koje su u proteklom periodu našem Udruženju donirale oko 1,8 miliona KM za pomoć narodu Palestine.

Ovom prilikom im još jednom od srca zahvaljujemo, te uz njihovu podršku planiramo i dalje kontinuirano slati pomoć u Gazu”, ističu iz Pomozi.ba.Akcija za pomoć narodu Palestine i dalje ostaje otvorena. Svi koji žele novčane donacije mogu uplatiti putem web platforme www.pomoziba.org, bankovnih i Paypal računa Udruženja, a pozivom na telefonski broj 17006, dostupan svim telefonskim bh. operaterima doniraju se 2 KM.

SB