More
  spot_img

  Velibor Pudar odgovorio premijeru HNK: Vama Lana ne znači ništa, nemojte joj čestitati


  Velibor Pudar, otac evropske prvakinje u plivanju Lane, oglasio se na društvenim mrežama nakon što je premijer Hercegovačko-neretvanskog Kantona Nevenko Herceg čestitao njegovoj kćerci na uspjehu.

  Naime, Herceg je tom prilikom poručio da će Lana uvijek u Vladi HNK-a imati prijatelja i partnera.

  Međutim, Velibor je iznio tvrdnju da je premijer odbio nagraditi Lanu te njegovo ime i prezime namjerno napisao malim slovima.

  “Nisam mislio, ali moram. ‘Na tomu putu, u meni lično i u Vladi Hercegovačko-neretvanskog Kantona, kao i do sad, imat ćete prijatelja i partnera, koji će u skladu s mogućnostima, poduprijeti Vaše sportske napore’, zaključio je Herceg. Ovo su riječi nevenka hercega (nije pravopisna greška) koji je odbio nagraditi Lanu za bronzanu medalju sa Svjetskog seniorskog prvenstva iz Abu Dhabija uz obrazloženje ‘da nismo nagradili ni neke ‘naše’ pa što bi Lanu’. Da Lana je ‘dijete s druge planete’ i slučajno živi u HNK/HNŽ. nevenko herceg i rašid hadžović su odbili svaku molbu KVS Orka za pomoć u realizaciji priprema za OI, za Evropsko juniorsko prvenstvo, za Svjetski kup, za Svjetsko seniorsko prvenstvo u Abu Dhabiju… U principu za sve ove godine KVS Orka za Lanine pripreme i takmičenja je dobila 0 KM, a za to vrijeme su imali na raspolaganju oko 2,5 miliona KM! Jesu nagradili Lanu sa po 5.000 KM za olimpijsku normu i juniorske evropske medalje u 2021. godini. I to je to, ali je bitno da finansiraju svaki seoski malonogometni turnir i sve turnire u raznim sportovima, ali je pitanje zašto, sami razmislite. I danas se i nevenko i rašid obraćaju novinarima sa čestitkama za Lanu. Zašto? Vjerovatno zato što je izborna godina. Molim vas nemojte joj vi više čestitati jer vam Lana ne znači ništa, nemate koristi od nje”, podučio je Pudar.

  Podsjetimo, Lana je jučer osvojila zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u plivanju u disciplini 200 metara delfin.

  klix

  Aktuelno

  spot_img

  Povezani članci