More
  spot_img

  Već četiri dana traju saslušanja: Zbog Memića Uprava policije puna ko šibica!


  Tužilaštvo Bosne i Hercegovine užurbano nastavlja s istragom u okviru predmeta “Dženan Memić”, saznaje “Avaz”.

  Već četiri dana traju saslušanja: Zbog Memića Uprava policije puna ko šibica!
  Već četiri dana traju saslušanja: Zbog Memića Uprava policije puna ko šibica!

  Puka slučajnost

  Iako su se posljednje aktivnosti Tužilaštva podudarile s početkom izborne kampanje u BiH, prema informacijama “Avaza“, riječ je o pukoj slučajnosti. Novi dokazi, iskazi zaštićenih svjedoka, rezultirali su pokretanjem istrage za krivično djelo ubistvo.

  Saznajemo da tužioci već četiri dana saslušavaju osobe povezane s ovim predmetom.

  Kako smo prije nekoliko dana objavili, iskaze daju policajci DKPT-a BiH i Uprave policije MUP-a KS. Radi se o policajcima koji su došli prvi na lice mjesta u Velikoj aleji 8. februara 2016. godine, kada je Dženan pronađen u besvjesnom stanju.

  Neki su bili i hapšeni, da bi protiv njih bila obustavljena istraga. Međutim, zaštićeni svjedoci ogolili su do u detalje kako je tekla istraga, ko je i zašto šta prikrivao i sakrivao.

  Ko dolazi

  Do sada je u MUP-u KS iskaze dalo više od 10 osoba. Saslušanja će biti nastavljena danas. Iskaze su dale i osobe koje nisu iz policijskih struktura. Zanimljivo je da će vrlo brzo biti pozvane osobe koje se bile direktno povezane s ovim slučajem.

  O imen

  ima, zbog same istrage, Tužilaštvo za sada ne može govoriti. No, dug je spisak onih koji će morati dati izjave. Nisu u strahu samo policajci.

  Širi se spisak

  Tužilaštvo BiH je, podsjećamo, 31. avgusta donijelo naredbu o provođenju istrage protiv Dalide Burzić, bivše glavne tužiteljice Tužilaštva KS, ali i bivšeg komesara Vahida Ćosića, tadašnjeg tužioca Merisa Ćate, policajca Sakiba Kreme, vještaka Ševala Kovačevića. Ova naredba će se vrlo brzo proširiti.

  AVAZ

  Aktuelno

  spot_img

  Povezani članci