More
  spot_img

  Užas kod Visokog: Muškarac uhapšen zbog ubistva komšinice, sve priznao policiji


  Užas kod Visokog: Muškarac uhapšen zbog ubistva komšinice, sve priznao policiji
  Užas kod Visokog: Muškarac uhapšen zbog ubistva komšinice, sve priznao policiji

  Tijelo žene pronađeno u Maurovićima , utvrđeno je da je izbodena nožem.

  Policijska stanica Visoko obaviještena je 7. juna u 19:15 sati  da je u porodičnoj kući u mjestu Maurovići, grad Visoko, pronađeno beživotno tijelo R.N., rođene 1957. godine, saopćeno je iz MUP-a Zeničko- dobojskog kantona.

  Odmah po zaprimljenoj prijavi na lice mjesta je upućena patrola policije Policijske stanice Visoko, koji su izlaskom na lice mjesta potvrdili navode prijave, te su uočili povrede na beživotnom tijelu R.N. 

  Više ubodnih rana

  O navedenom događaju je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, koji je zajedno sa uviđajnom ekipom Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona izašao na lice mjesta događaja i rukovodio uviđajem.

  Izvršnim uviđajem na licu mjesta kao i pregledom tijela pronađeni su određeni tragovi koji su ukazivali na nasilnu smrt uzrokovanu nanošenjem više ubodnih rana hladnim oružjem-nožem u predjelu grudnog koša i vrata od strane nepoznatog lica. Također, pronađeni su određeni predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela te će isti biti predmetom vještačenja.

  Od strane dežurnog kantonalnog tužioca naloženo je da se beživotno tijelo R.N. preveze u prostorije Javnog komunalnog preduzeća Gradska groblja Visoko, dok je za dan 09.06.2022. godine zakazano vršenje obdukcije.

  Operativna saznanja

  Policijski službenici Sektora kriminalističke policije su u saradnji sa policijskim službenicima Policijske stanice Visoko, poduzimali opsežne i sveobuhvatne mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja svih okolnosti izvršenog krivičnog djela kojom prilikom su došli do operativnih saznanja da se u vezu sa izvršenjem ovog krivičnog djela može dovesti lice H.M., rođen 1975.godine, iz Visokog.

  Dana 08.06.2022. godine, navedeno lice je locirano i lišeno slobode nakon čega je, u prisustvu branioca, ispitano u svojstvu osumnjičenog, kojom prilikom je priznao izvršenje krivičnog djela.

  Nakon dokumentovanja krivičnog djela, lice će uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu “Ubistvo” iz člana 166., stav 1. Krivičnog zakona Federacije BiH biti predato u nadleženost i dalje postupanje Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona.

  Motivi se još utvrđuju, a kako sazanjemo ubica i žrtva su se dobro poznavali odnosno bili su komšije u Maurovićima. 

  avaz  spot_img

  Aktuelno

  spot_img

  Povezani članci