More
  spot_img

  Uspješni tešanjski mađioničar zabavlja ljude širom Skandinavije


  Magija impresionira i zabavlja ljude. Rijetki su koji imaju talenat da zaintrigiraju čovjeka malim ili velikim trikom. Jedan od njih je mladi mađioničar iz Tešnja – Nurija Kadrić koji je poznat pod imenom Staneli.

  Svakom posmatraču trika je želja da zna tajnu njegovog izvođenja. Tajna je u mađioničarevim mislima – poručio je Staneli u razgovoru za portal Radiosarajevo.ba. Ovaj mladi čovjek je odlučio da iluzija bude njegov profesionalni poziv.  Mađioničar, kojem je uzor planetarno popularni David Copperfield, u svojim rukavima krije mnoštvo trikova. Kako je kazao, njemu omiljeni performans je sposobnost da lebdi u zraku, a potom da nestane sa scene i pojavi se među publikom.

  Staneli ima i svoj omiljeni trik koji je vrlo jednostavan, a to je trenutak:

  “Kada stanem u društvu i upoznajem nove ljude. Tada od jedne napravim dvije maramice, izvučem ružu ili karanfil, te ih poklonim djevojkama”.

  U razgovoru za portal Radiosarajevo.ba iz februara 2017. godine je kao svoju želju istakao da nestane sa zgrade visoke 70 metara. U tome još nije uspio. Na pitanje kada će izvesti tu tačku, kazao je:

  “Čekam vrijeme i prostor da svoje ime izgradima kao majstor Copperfield”.

  Mladić koji se suočio sa brojnim životnim izazovima je bio primoran da napusti Bosnu i Hercegovinu kako bi se profesionalno mogao baviti mađioničarstvom. Prema njegovim riječima, odlaskom u Švedsku je dobio priliku za to.
  

  Osim država u Bosni i Hercegovini, u njegovoj magiji su uživali u Srbiji, Hrvatskoj, Rumuniji, Njemačkoj, Poljskoj, Danskoj, Norveškoj, Finskoj i Islandu.

  Možda će u jednoj od narednih zemalja koje namjerava posjetiti uspjeti izvesti trikove koje nije uspio. Neke od njih su Filipini, Indonezija, Australija i Novi Zeland.

  Ono što je sigurno jeste da je Nurija Kadrić na putu da ostvari svoj san, a to je da mađioničar Staneli oduševljava ljude širom svijeta iluzijom baš kao njegov uzor David Copperfield  spot_img

  Aktuelno

  spot_img

  Povezani članci