More
  spot_img

  Ukrao automobil i udario njime motociklistu (83), koji je preminuo na licu mjesta


  Mladić star 18 godina, koji je rano jutros sa drugarom ukrao automobil Seat austrijskih registarskih oznaka, ubrzo je u Boljevcima kod Beograda pregazio i ubio motociklistu Joška T. (84). Mladić je, kako nezvanično saznaje Blic, pobjegao poslije udesa, ali je ubrzo uhapšen.

  Do sudara je, prema nezvaničnim informacijama Blica, došlo kada je Seat velikom brzinom udario u plavi automobil šabačkih oznaka, a potom i u motocikl koji se kretao kolovoznom trakom.

  “Bio je dobar čovjek”

  – Joška mi je brat rođeni, svako jutro ide na pecanje! Taj mali je preticao nekoga i direktno ga udario. Preminuo je na mjestu i nije mu bilo pomoći – kaže za “Blic” brat poginulog Joške.

  Vozač automobila šabačkih tablica je teško povrijeđen, dok je suvozač iz Seata, prema riječima očevidaca, također povrijeđen u nesreći.

  – Joška je bio dobar čovek, miran. Živio je sa ženom i kćerkom, dok mu je druga kćerka u inostranstvu. Bio je profesionalni vozač i radio je u GSP-u. Jutros je krenuo na pecanje i vozio je po propisima u svojoj kolovoznoj traci – rekli su očevici, žaleći za komšijom.

  Povećan broj nesreća

  Mještani kažu da se nesreće često dešavaju od kada je otvoren put Obrenovac – Boljevci.

  – Ljudi ne prate saobraćajne znakove i izlete na put i saobraćajne nesreće su neminovne. To se dešava od 2011.! Bilo ih je i ranije, ali je od tada intenzivnije. Mi smo ovdje pomalo ogorčeni! Ne mogu da ne izađem i pomognem ako se nešto desi, ali ovo danas… Nisam mogao da pomognem jer je stvarno bilo jezivo. Ne samo ja, nego niko nije mogao. Stvarno jezivo! Jedna kola su se zakucala u autobusko stajalište, a druga su završila u kanalu prije stanice. Čovjek je odmah na licu mjesta umro. Bilo je strašno! – ispričao je “Blicu” šokirani komšija.

  Ukrao automobil i udario njime motociklistu (83), koji je preminuo na licu mjesta
  Ukrao automobil i udario njime motociklistu (83), koji je preminuo na licu mjesta

  izvor : avaz.ba

  Aktuelno

  spot_img

  Povezani članci