Uhapšeni povratnik Mirsad Omerović pušten iz pritvora, pogledajte video njegovog dolaska kući

Povratnik iz Srebrenice Mirsad Omerović pušten je iz pritvora, jer nema elemenata za njegovo zadržavanje.Kako je za Klix.ba kazao predsjedavajući Kluba Bošnjaka u Vijeću naroda RS-a Alija Tabaković, koji je boravio u posjeti porodici Omerović, advokat ih je obavijestio da je Omerović pušten iz Policijske uprave Srebrenica jer nema elemenata za njegovo zadržavanje.

U trenutku Omerovićevog dolaska kući zadesio se i federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Nerin Dizdar.Podsjećamo, Mirsada Omerovića, povratnika iz Srebrenice, priveli su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova RS-a zbog negodovanja koje je izrazio povodom koncerta ispred crkve na godišnjicu genocida u Srebrenici, 11. jula.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/uhapseni-povratnik-mirsad-omerovic-pusten-iz-pritvora-pogledajte-video-njegovog-dolaska-kuci/230713083#brid_cp_Brid_89247715

Njegova supruga, Adisa Omerović, objavila je na Facebooku kako njena porodica prolaze agoniju, jednu od težih koje su doživjeli otkako su se vratili u Potočare.

Klix.ba