Uhapšen maloljetnik koji je maminim BMW-om udario djevojke u Hrasnom

Maloljetnik koji je u petak poslijepodne bez položenog vozačkog ispita upravljao BMW-om u sarajevskom naselju Hrasno i zbog neprilagođene vožnje udario dvije djevojke je uhapšen u večernjim satima, saznaje Klix.ba.

Dvije djevojke koje su hodale trotoarom u trenutku kada ih je automobilom udario bahati vozač su odmah prevezene na KCUS gdje su jednoj konstatovane teške tjelesne povrede, a drugoj lakše.Maloljetnik inicijala H.L.A. koji je upravljao automobilom, koji je u vlasništvu njegove majke, je 2006. godište i nije bio pod utjecajem alkohola i narkotika u trenutku testiranja nakon što je skrivio nesreću.

On je, kako smo sinoć saznali, odmah policiji rekao da je vozio.

Povrijeđene djevojke H.S. i K.S. su 2001. godište.Maloljetnik je uhapšen zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo “Teška krivična djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja”, a u vezi s krivičnim djelom “Ugrožavanje javnog prometa”.Podsjetimo, nesreća se dogodila u ulici Porodice Ribar kod slastičarne Palma.

Automobil BMW je završio na zelenoj površini, a svjedoci nesreće su ispričali da su djevojke povrijeđene kada je automobil iz kružnog toka uletio u krivinu velikom brzinom, a pretpostavlja se da nije ni kočio.Građani su odmah pozvali Hitnu i policiju, a vozač i suvozač su ostali na mjestu nesreće. Na mjesto nesreće je vrlo brzo stigla i advokatica maloljetnika, ali njoj policija nije dozvolila pristup klijentu do okončanja uviđaja.

klix.ba