Udar groma potpuno uništio lokalnu cestu kod Ljubuškog

Snažno nevrijeme je pogodilo jug Bosne i Hercegovine, a u mjestu Studenci kod Ljubuškog grom je udario u lokalnu cestu.Udar groma je bio izuzetno silovit, tako da je jedan dio ceste potpuno uništen.

Srećom, u trenutku udara groma na cesti nije bilo vozila niti prolaznika, pa nije bilo povrijeđenih.Stranica Hercegovina Meteo je objavila video koji pokazuje izgleda cesta nakon udara groma.View this post on InstagramA post shared by Hercegovina Meteo (@hercegovinameteo)”

Ovako izgleda kada grom udari u lokalnu prometnicu, Ljubuški (Studenci). Kolika je bila silina udara svjedoči činjenica da cesta izgleda kao da je bomba pala na nju”, stoji u objavi.U susjednoj Hrvatskoj, odnosno u području Dalmacije Državni hidrometeorološki zavod je podigao crveni meteoalarm.Sutra se u Bosni i Hercegovini se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Lokalni pljuskovi su češći na području Hercegovine i jugozapadu Bosne.U većem dijelu Bosne lokalni pljuskovi su mogući u drugoj polovini dana. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13 celzija, na jugu zemlje do 16 stepeni celzija. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 23 stepeni celzija.

klix.ba