Ubio se otac proslavljenog reprezentativca Srbije

Otac fudbalera je navodno autom došao do obale rijeke Lim

Otac bivšeg srbijanskog fudbalera Ivice Dragutinovića, ubio se na dan krsne slave, prenose srpski mediji. Prema pojedinim navodima, on je navodno oduzeo sebi život na dan svoje krsne slave, ali to nije potvrđeno.

Prema pisanju srbijanskih medija, vatrogasci iz Prijepolja u ponedjeljak ujutru izvukli su iz rijeke tijelo muškarca čiji identitet nije isprva objavljen. Također, nepoznato je kako je stradao u rijeci, a tijelo je primjećeno prošle noći, kako pluta rijekom na potezu između Prijepolja i Bistrice.

Otac fudbalera je navodno autom došao do obale rijeke Lim, tu se parkirao, izašao iz kola i ušao u rijeku. Motivi za ovakav tragičan kraj nisu poznati.

Ivica Dragutinović je igrao za reprezentaciju Srbije bio je učesnik na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj 2006. godine. Karijeru je počeo Polimlju, igrao je za Bor iz Čačka i Borac u Srbiji. U inostranstvu je igrao za belgijske klubove Gent i Standard, a najduže se zadržao u španskoj Sevilji, čiji je član bio od 2005. do 2011. godine. Sa Seviljom je dva puta osvojio Kup UEFA, jednom UEFA Superkup, dva puta je bio osvajač Kupa Španije.