More
  spot_img

  U Zenici uhapšen diler: Pronađeni spid i 40 saksija marihuane


  Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su  na području Zenice realizovali pretres stambenih objekata i pokretnih stvari na jednoj lokaciji, piše Avaz.ba

  Uhapšena je jedna osoba koje će biti sprovedena u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog.

  Navedene aktivnosti su provedene zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” propisano Krivičnim zakonom Federacije Bosne i Hercegovine.

  Prilikom pretresa je otkrivena labaratorija za uzgoj opojne droge u okviru koje je otkriveno i privremeno oduzeto četrdeset saksija opojne droge marihuana, određena količina opojne droge “Speed” i određena količina zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, digitalna vaga i druga oprema za uzgoj opojne droge.

  Pretres je izvršen po nalogu Općinskog suda u Zenici i pod nadzorom postupajućeg tužioca Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona a u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

  U Zenici uhapšen diler: Pronađeni spid i 40 saksija marihuane
  U Zenici uhapšen diler: Pronađeni spid i 40 saksija marihuane

  izvor : avaz.ba / zosradio.ba  spot_img

  Aktuelno

  spot_img

  Povezani članci