More
  spot_img

  U Tešnju ukupno 45 aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom

  U posljednja 24 sata u laboratoriji Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu testirano je 225 uzoraka na koronavirus, a potvrđeno je 19 pozitivnih rezultata.

  Svih 19 novozaraženih osoba je iz Tešnja, grada koji je posljednjih dana postao najveće žarište u cijeloj BiH.

  U Tešnju su do danas registrovana ukupno 52 slučaja zaraze, a firma “Koža-komerc” je postala novi klaster. Svih 80 uposlenika te kompanije je od 23. maja u samoizolaciji.

  Trenutno je aktivno 45 slučajeva zaraze koronavirusom.

  Iz Općine Tešanj jučer su najavili da će rasti broj zaraženih jer nastavljaju testiranje i traženje zaraženih osoba. Istakli su da im nedostaju testovi, oprema za laboratoriju, ali i zaštitna i medicinska oprema.

  “Dragi Tešnjaci, svima nam se nakupilo svega od početka cijele priče: od psihičkog pritiska, različitih stručnih i nestručnih rasprava, teorija zavjere, različitih strahova, ekonomskih posljedica, ograničenja kretanja, nekih naših navika… Dva mjeseca smo se držali ozbiljno i čvrsto svih utvrđenih mjera i svi smo poduzimali što je bilo moguće. Popuštanja mjera su donijela nove izazove. Treba i dalje biti staložen, razuman, organiziran i gledati naprijed”, poručio je građanima načelnik ove općine Suad Huskić

  klix.ba

  spot_img

  Aktuelno

  spot_img

  Povezani članci