U slučaju “Dženan Memić” svjedoči Kemal Dizdarević, doktor koji je rekao da Alisa nema amneziju

Pred Apelacionim vijećem Suda BiH u predmetu “Zijad Mutap i drugi” koji se vezuje za slučaj ubistva Dženana Memića, danas će svoj iskaz dati Kemal Dizdarević – doktor koji je 2016. godine uradio nalaz i rekao da Alisa Mutap Ramić nema amneziju.

Naime, na prošlosedmičnom ročištu Apelaciono vijeće Suda BiH je odobrilo svjedočenje doktora Kemala Dizdarevića u vezi sa navodnom amnezijom Alise Ramić (Mutap, djevojačko prezime, op. a.) iz noći stradanja Dženana Memića.Podsjetit ćemo, Dizdarević je 2016. godine uradio nalaz i rekao da Alisa nema amneziju, ali Tužilaštvo KS ga tada nije pozvalo na Kantonalni sud Sarajevo da svjedoči.

Muriz Memić je izjavio da sada ima puno povjerenje u rad Tužilaštva i Suda BiH. Govorio je o brisanju snimaka videonadzora i rekao da su još 2016. godine znali da su oni namjerno obrisani te da neko za to mora odgovarati.

U prihvaćenom prijedlogu Tužilaštva BiH traženo je i da se reprodukuju iskazi u prvostepenom postupku saslušanih Abdulaha Kučukalića, vještaka psihijatrijske struke, Hamze Žuje, vještaka sudske medicine kao i Irhada Kosa, vještaka iz Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA). I oni će danas pred sudom dati svoj iskaz.

klix.ba