Četvrtak, 30 lipnja, 2022
More
  spot_img

  U Jajcu na jednom od najljepših vodopada na svijetu od sutra će biti otvoren zipline

  U Jajcu će sutra biti pušten zipline, inovativan način unaprjeđenja turističke ponude i jedna od najznačajnijih turističkih aktivnosti ove sezone.Zipline u dužini od 250 metara preko jednog od najljepših vodopada na svijetu, Vodopada rijeke Plive koji je i svojevrsno ušće ove rijeke u rijeku Vrbas, što ovu adrenalinsku atrakciju čini jedinstvenom jer nigdje nema jedan takav zipline preko vodopada, posebno što se jajački Vodopad nalazi u centru grada.

  Prva etapa ide preko kanjona Vrbasa na vidikovac preko puta Vodopada Plive u dužini od oko 120 metara, a potom s te lokacije preko Vodopada u Gradski park.

  Inače, ograničenje težine za spust je 110 kilograma. Istina, sajla može izdržati nekoliko tona, ali kočnica ima takvo ograničenje pa se zato morala ograničiti i sama kilaža.

  Projekat su zajednički realizovali Općina Jajce i JU „Agencija za kulturno-historijsku i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca“. Ukupna investicija je vrijedna oko 30.000 KM, a spust preko jednog od najljepših vodopada na svijetu iznosit će 20 KM.

  Otvaranje nove turističke ponude zipline održat će se u subotu, 4. jula na vidikovcu
  iznad plivskog vodopada, s početkom od 12:00 sati.

  Klix

  spot_img

  Aktuelno

  spot_img

  Povezani članci