U Goraždu teško pretukli, a zatim pucali u glavu bivšem nogometašu Almiru Raščiću

Sinoć oko 22 sata u Goraždu teško je pretučen bivši nogometaš Almir Raščić, a napadači su mu zatim pucali u glavu, saznaje Klix.ba.

On je hitno prevezen u Sarajevo gdje je i operisan, a trenutno je u komi.Kako saznajemo, njega su na kućnom pragu, za sada, nepoznate osobe prvo pretukle palicama, a zatim su mu pucali u glavu iz vatrenog oružja.

Raščić je u kritičnom stanju ambulantnim kolima prebačen na KCUS gdje je odmah operisan.Tužitelj je za Klix.ba rekao da je napad okarakterisan kao pokušaj ubistva i da je istraga u toku, kao i potraga za napadačima.

Prema riječima komšija i stanovnika Goražda, koji su u šoku, Almira Raščića svi poznaju kao sportistu i čovjeka koji nije imao nikakvih problema s drugim ljudima, zbog čega nikome nije jasan motiv ovog stravičnog događaja.

Tokom karijere bio je član nogometnih klubova Goražde, Željezničar, Velež, Olimpik, Orašje i Zadar.Almirov stariji brat je Admir Raščić koji je nosio dresove Željezničara, Sarajeva, Borca i drugih klubova.

Njihov otac je Muhidin Raščić, inače član Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH i predsjednik IO Fudbalskog saveza Bosansko-podrinjskog kantona (BPK).

Izvor: klix.ba