More
  spot_img

  U državnom Parlamentu kao u kafani: Dolazi kad ko želi i ako želi


  Poznata je praksa da zastupnici u različitim izabranim tijelima ne poštuju predviđeno vrijeme za sjednicu.

  Osim već ustaljene prakse da bez ikakvog opravdanog razloga zastupnici ne dolaze na sjednice i da izlaze kako god požele, ni početak sjednice, a ni nastavak sjednice nakon pauze, nikad nije u predviđenom vremenu.

  Primjera radi, današnja sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH je počela sa nešto više od 30 minuta kašnjenja, a i nakon takvog kašnjenja na sjednici su bila prisutna samo 24 zastupnika od 42, koliko broji ovaj dom. Neki zastupnici su došli naknadno.

  Nakon nekoliko sati rada je napravljena pauza na sjednici, a kako je rekao predsjedavajući ovog doma Nebojša Radmanović, pauza je trebala trajati 58 minuta, no ipak je trajala duže od sat i po.

  Do kada će ovakva praksa trajati, da li će zastupnici poštovati mjesta gdje su izabrani, da li će poštovati one koji su ih birali, sve su pitanja koja se mogu postaviti koja se mogu postaviti zastupnicima. I glavno pitanje koje se nameće da li se mogu na neki način sankcionisati oni koji se ponašaju prema najvišem zakonodavnom tijelu kao prema kafani?

  U državnom Parlamentu kao u kafani: Dolazi kad ko želi i ako želi
  U državnom Parlamentu kao u kafani: Dolazi kad ko želi i ako želi

  izvor : avaz.ba  spot_img

  Aktuelno

  spot_img

  Povezani članci