Četvrtak, 30 lipnja, 2022
More
  spot_img

  U Bosanskom Šamcu i Velikoj Kladuši oduzeti duhan i cigarete u vrijednosti 68.000 KM

  Ovlašteni službenici Uprave za indirektno oporezivanje, Regionalnog centra Banja Luka, u dvije odvojene operativne aktivnosti na području opštine Bosanski Šamac i Velika Kladuša oduzeli su veću količinu rezanog duhana i cigareta bez akciznih markica u vrijednosti 68.000 KM.Ovlašteni službenici Uprave za indirektno oporezivanje, Regionalnog centra Banja Luka, Grupa za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja postupajući u skladu sa obavještajnim podacima Grupe za obavještavanje RC Banja Luka, na području opštine Bosanski Šamac pronašla veću količinu akciznih proizvoda (rezani duhan) i mašinu za sječenje duhana, bez dokumentacije o porijeklu. Takođe, tom prilikom pronađena je i određena količina duhana u listu, koji su službenici Grupa za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja RC Banja Luka predali u nadležnost Poljoprivrednom inspektoratu RS koji su spornu robu privremeno oduzeli.

  U drugoj odvojenoj akciji, službenici Grupa za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja Regionalnog centra Banja Luka, postupajući u skladu sa obavještajnim podacima Grupe za obavještavanje RC Banja Luka, na području opštine Velika Kladuša takođe su pronašli veću količinu akciznih proizvoda (rezani duhan i cigarete raznih proizvođača) bez akciznih markica i dokumentacije o porijeklu, koja je privremeno oduzeta.

  U toku provođenja pomenutih operativnih aktivnosti oduzet je rezani duhan u količini cca 260 kg, mašina za sječenje duhana, duhan u listu cca 250 kg i 521 paklica cigareta raznih proizvođača, bez akciznih markica i dokumentacije o porijeklu. Tržišna vrijednost privremeno oduzete robe se procjenjuje na cca 68.000,00 KM.

  U aktivnostima na terenu ovlašteni službenici UIO su koristili specijaliziranu opremu koju je Upravi donirala Vlada SAD-a putem Programa EXBS.

  klix

  spot_img

  Aktuelno

  spot_img

  Povezani članci