More
  spot_img

  U BIH IMA I ŽENU, A OSUĐIVAN JE ZBOG DROGE: KO JE MAROKANAC ZA KOJIM TRAGA SVA POLICIJA ZBOG UBISTVA U OTESU

  Sve policijske agencije u Bosni i Hercegovini, kao i Obavještajno-sigurnosna agencija (OSA) BiH, uključene su u potragu za trojicom stranih državljana, migranata, koji se sumnjiče za tuču u ilidžanskom naselju Otes u kojoj je ubijen 36-godišnji Jasmin Berović, dok su dvojica njegovih prijatelja teško povrijeđena.

  • Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva KS i dalje rade na rasvjetljavanju i dokumentovanju krivičnih djela ubistvo i teška tjelesna povreda počinjenih na području općine Ilidža 17. novembra. Poduzimaju se intenzivne mjere i radnje na pronalasku osoba koje se dovode u vezu sa ovim događajem. O krivičnim djelima i raspoloživim saznanjima obaviještene su sve policijske agencije u Bosni i Hercegovini, kao i Obavještajno-sigurnosna agencija – saopćio je danas glasnogovornik MUP-a Kantona Sarajevo Mirza Hadžiabdić.

  MUP je sinoć, podsjetimo, objavio potjernicu za jednom osobom, za koju je utvrđeno da je u kritično vrijeme bila na mjestu ubistva.

  Radi se o 34-godišnjem Aglarasu Hichamu, državljaninu Maroka, koji, prema saznanjima Faktora u BiH boravi već oko dvije godine.

  Čak je i osuđivan zbog nedozvoljene proizvodnje i prometa opojnih droga, nakon što su ga pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo hapsili u oktobru prošle godine, i pronašli kod njega marihuanu namijenjenu za uličnu prodaju.

  Iz Tužilaštva KS je potvrđeno da je osuđen na četiri mjeseca zatvora, uvjetno, sa rokom kušnje od godinu.

  Navodno, on u Bosni Hercegovini ima i ženu, bh. državljanku, sa kojom navodno ima i dijete. Prije oko mjesec je boravio u kampu za migrante, odakle je otjeran jer je pio, drogirao se i krao od drugih migranata.

  Osim njega, u sukobu na Ilidži učestvovala su još dvojica zasad neidentifikovanih migranata sa jedne, te pet državljana BiH sa druge strane.

  Kako se jučer moglo čuti na mjestu događaja, ispred ugostiteljskog objekta u Otesu, koji drži brat ubijenog Berovića, sukob je izbio kada su Berović i njegovi prijatelji pokušali otjerati migrante iz kafića, koji je morao biti ubrzo zatvoren zbog policijskog sata.

  Oni su odbijali otići, da bi sve preraslo u tuču, prilikom koje su korišteni noževi i letve.

  Berović je preminuo na mjestu tuče, dok je njegov prijatelj Husein Džilić zadobio za život opasne povrede, te je zadržan u Jedinici intenzivne njege Klinike za torakalnu hirurgiju KCUS-a, čiji ljekari se grčevito bore za njegov život. Teško je povrijeđen i Tarik Džamalija, čije je zdravstveno stanje stabilno.

  Ovaj događaj izazvao je veliki revolt građana, koji su jučer u maloj aleji na Ilidži organizirali protestni skup, a postoje najave i da će sličan skup biti održan danas i u Hadžićima.

  hayat

  spot_img

  Aktuelno

  spot_img

  Povezani članci