Trogodišnja djevojčica iz tragično stradale porodice Krstić je nakon operacije u stabilnom stanju

Trogodišnja djevojčica koja je iz tragični stradale mostarske porodice Krstić u saobraćajnoj nesreći kod Mostara jedina preživjela s teškim povredama je nakon operacije u SKB-u Mostar u stabilnom stanju.

Ona je danas premještana u s Odjela za anesteziju, reanimaciju i intenzivno liječenje na Odjel za dječju hirurgiju Sveučilišne kliničke bolnice Mostar i ljekari su optimistični u njezin oporavak s obzirom na to da je prošlo više od 24 sata nakon operacije koja su najkritičnija.

Trogodišnja G.K. je zadobila povrede opasne po život i ljekari su je hitno operirali u SKB-u Mostar, dok su njeni roditelji Boris (35) i Marijana (34) kao i brat R. K. (9) smrtno stradali u automobilu Renault Scenic na mjestu nesreće koja se dogodila na magistralnoj cesti M-17 u mjestu Buna-Zaton kod Bunskih kanala.

Zbog pogibije obitelji Krstić, koja će biti pokopana sutra, 27. septembra u Rimokatoličkom groblju u naselju Ortiješ, gradonačelnik Mostara Mario Kordić je proglasio je Dan žalosti.

Podsjetimo, u nesreći koja je šokirala Hercegovinu, su učestvovala četiri automobila, te su četiri osobe smrtno stradale i još četiri teško povrijeđene.

Prema nezvaničnim informacija tragično stradala mostarska porodica Krstić je žrtva utrkivanja i nesavjesne vožnje druga dva automobila na cesti, BMW-a i Mercedesa. Četvrta poginula osoba u ovoj nesreći je vozač BMW-a Mate Primorac, inače hercegovački biznismen, koji će također sutra biti sahranjen u Čitluku.

Uviđaj koji su obavili pripadnici Policijske uprave Mostar, pod rukovodstvom dežurnog tužioca je trajao više od pet sati, a saobraćaj je za to vrijeme na ovoj dionici magistralne ceste bio potpuno obustavljen.

Tijela nastradalih su prevezena u mrtvačnicu Bijeli Brijeg i tužiteljstvo je naložilo obdukciju, a sva vozila su prevezena u krug MUP-a HNK u Mostaru zbog vještačenje u cilju rasvjetljavanja slučaja i okolnosti pod kojim se dogodila stravična nesreća koja je u crno zavila Hercegovinu.

Trogodišnja djevojčica iz tragično stradale porodice Krstić je nakon operacije u stabilnom stanju
Trogodišnja djevojčica iz tragično stradale porodice Krstić je nakon operacije u stabilnom stanju

izvor : klix.ba