Nedjelja, 22 svibnja, 2022
More
  spot_img

  Toplana dobila obavezu da obezbjedi dovoljne količine adekvatnog uglja

  Općinski načelnik Suad Huskić na svojoj facebook stranici objavio je obavijest za sve stanovnike Tešnja, koju prenosimo u cjelosti:

  “Juče sam održao još jedan radni sastanak sa direktorom Toplane u vezi kvaliteta grijanja. Sastanku je prisustvovao i Predsjedavajući vijeća Amir Kurtić, te resorni pomoćnik Općinskog načelnika. Direktor Toplane, Enes Galijašević, informisao nas je kao predstavnike Osnivača o situaciji sa otežanom nabavkom kvalitetnog uglja što pravi teškoće u obezbjeđenju potrebne temperature vode na kotlovima u ovom trenutku.

  Tokom razgovora o iznalaženju, iskazana je podrška i zahtjev Osnivača da se poduzmu sve moguće mjere koje bi pomogle u unapređenju stanja.

  Konkretno Uprava preduzeća je dobila obavezu da obezbijedi dovoljne količine adekvatnog uglja, bez obzira na razlike u cijeni. Izvršiti privremenu dopunu ljudstva kako bi se prilagodilo 24-časovnom režimu rada. Unaprijediti sistem nabavke, kako bi se izbjegao ili umanjio problem žalbi i mogućih kašnjenja, kroz višegodišnje (okvirne) ugovore za nabavku i prevoz uglja. I dalje će se vršiti potrebne nabavke adekvatnog ali i dosta skupljeg uglja na tržištu.

  Potrebno je poboljšati komunikaciju sa korisnicima i sve koji imaju primjedbe pozvati i usmjeriti da ih dostavljaju elektronski ili pismeno zvanično i direktno prema Toplani, kako bi se mogla provoditi adekvatna mjerenja i poduzimati akcije. Kontakt telefon učiniti javno dostupnim za komunikaciju sa svim korisnicima”, napisao je Huskić na svojoj stranici.

  spot_img

  Aktuelno

  spot_img

  Povezani članci