Theme

Sanja Vlaisavljević poručila da je i ratne zločince potrebno rehabilitovati i da je Bradara u pravu

Screenshoot: N1

Ministrica kulture i sporta FBiH Sanja Vlaisavljević kazala je kako je ratne zločince nakon što odsluže zatvorsku kaznu potrebno rehabilitovati.

“On mora biti rehabilitovan u društvo, on je odslužio kaznu, bilo ko. Evo, Sanja Vlaisavljević je odslužila kaznu za ratni zločin. Što sad vi mislite, trebamo li Sanju Vlaisavljević poslati na Goli otok nakon odslužene kazne jer ona više ne zaslužuje da bude ljudsko biće zato što je bila suđena i presuđena za izvjesno”, kazala je Vlaisavljević u emisiji Dan uživo na televiziji N1.

Na opasku voditeljice Emele Burdžović, da li to znači da treba dočekati i slaviti kada ratni zločinac odsluži kaznu i govoriti što govore kadrovi HDZ-a da to više nisu ratni zločinci, podsjećajući na riječi predsjednice FBiH Lidije Bradare, Vlaisavljević je odgovorila da je “Bradara jako dobro to rekla i to je čak dva puta ponovila.”

“Jako je dobro to rekla, jako je dobro to rekla. Da je on odslužio kaznu za ratni zločin. Šta ćemo sa ratnim zločincima kada odsluže kaznu ? Ne, šta ćemo. Vrati se Sanja Vlaisavljević sa odslužene kazne kao ratni zločinac i šta ćemo? Ok, ajmo sad ostavit po strani državne funkcionere. Šta ćemo sa tim ljudima, koji su odslužili. Oni moraju biti rehabilitovani. Postoji u svim pravima, humanitarnom pravu i klauzule koje kažu da oni koji odsluže kazne moraju biti resocijalizovani i rehabilitovani”, kazala je Vlaisavljević.

Vlaisavljević se osvrnula i na rad u ministarstvu i kazala da 46 miliona KM nije malo i da ih treba pametno raspodijeliti.

“Neće biti manje i više onih značajnih. Sve one institucije koje se odnose na Federaciju BiH, imat će jednak tretman. Svi koji budu aplicirali imat će jednako”, kazala je Vlaisavljević.

Ostala je i pri tvrdnji da se u Sarajevu ne može kupiti svinjetina, ali da je “možda slagala kada je rekla da je Djed Božičnjak davno protjeran iz Sarajeva.”

“Sporno je što sam ja to rekla za RTRS, a taj medij nije sporan, on je javni servis”, rekla je nova ministrica kulture i sporta u FBiH.

Klix.ba

https://d19e833c77d46442561ea90b347593c3.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-40/html/container.html
Theme
Theme
Theme

Otac djevojke koja je donirala Seleni bubreg: Nije joj dala bubreg da može izlaziti i piti

Theme
Theme
Theme

Džeko je večerašnjim golom ispisao historiju Lige prvaka, ispred njega je samo legenda Uniteda

Theme
Theme
Theme

Meteorit pogodio kuću u New Jerseyju

Theme
Theme
Theme

Navijači u 5 sati ujutro u Beogradu dočekali igrače Partizana kao heroje i pored poraza od Reala

Theme
Theme
Theme

Sarajevo uskoro dobija još jednu privatnu bolnicu, planira se zapošljavanje 600 osoba

Theme
Theme
Theme

Disney+ izgubio više od četiri miliona pretplatnika

PRIKAŽI SVE KOMENTARE (246)

Vezani članci

NAJAVIO I TUŽBU

Hadžihafizbegović nazvao Vlaisavljević fašistkinjom: Njena izjava je za privođenje

30 GODINA POSLIJE

Nekadašnja Zaštićena zona UN-a: U Žepi prvi put obilježena godišnjica zločina u kojem je ubijeno 12 civila

TUŽILAŠTVO BIH

Podignuta optužnica protiv Milana Šimića i Godana Josipovića za ratne zločine u Srebreniku i Gradačcu

Početna

Dojavite vijest

Impressum

Komentari

Kontakt

O nama

Oglašavanje

Privatnost

FacebookTwitterInstagramYouTubeYouTubeRSS

Copyright 2000-2022 InterSoft d.o.o. Sarajevo. ISSN 2566-3771. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.{