Nedjelja, 22 svibnja, 2022
More
  spot_img

  Tešnjaci uputili posljednji pozdrav gradskom grijanju

  Jutros u Tešnju, na više lokacija, osvanule su smrtovnice koje je postavila za sada nepoznata grupa građana, te na ovaj način uputila posljednji pozdrav gradskom grijanju.Očito je da je neko od građana na taj način izrazio veliko nezadovoljstvo zbog trenutnog stanja sa grijanjem te su na smrtovnici ožalošćeni stanovnici mjesne zajednice Tešanj, i svi dugi ljudi koji žele da žive u uslovima koji su normalni za 21. vijek.

  Podsjećamo, građani Tešnja ove zime nezadovoljni su kvalitetom isporučene toplotne energije. Iz Gradske toplane ističu da su na vrijeme izvršili pripreme za nabavku uglja, ali da je problem nastao usljed štrajka rudara i kvara na komori za separaciju Rudnika mrkog uglja Zenica.

  „Prekidom štrajka i nastavkom isporuke došlo je do problema u kvalitetu uglja iz rudnika Zenica iz razloga što je prestala s radom komora za separaciju. Sve količine od tog perioda do danas ne odgovaraju kvalitetu i mi ne možemo postići temperature u našim kotloviskim postrojenjima“, kazao je za Federalnu TV Enes Galijašević direktor JP Toplana Tešanj

  „Ovo nije nikakav ugalj, isporučuju nam zemlju“, kazao je jedan od uposlenika.

  Iz Općine pozivaju građane da nadležnima prijave svaki slučaj, a iz Toplane kažu da su dobili uvjeravanja iz Zeničkog rudnika da bi kvar na separaciji uglja mogao biti otklonjen ovih dana, što bi značilo i normalizaciju daljinskog grijanja u Tešnju.

  „Sve eventualne poteškoće ili slabiji kvalitet zagrijavanja građani mogu prijaviti Toplani i da na osnovu izvještaja o mjerenjima možemo kazati koliko je to zapravo kvalitetno grijanje“,kazao je općinski načelnik Suad Huskić.

  Izvor: zosradio.ba

  spot_img

  Aktuelno

  spot_img

  Povezani članci