Teslićki profesor seksualno iskorištavao dječaka, pa ga prijevremeno penzionisali

Okružno javno tužilaštvo u Doboju, ni poslije osam i po mjeseci nije okončalo istragu na osnovu prijave koja tereti bivšeg profesora Srednje škole “Nikola Tesla” u Tesliću D.B. za seksualno uznemiravanje maloljetnog učenika, a čini se da je cijeli slučaj od početka ograđen “zidom ćutanja”, piše Aloonline.

Ovaj stravičan slučaj policiji je prijavljen još u januaru ove godine. Kako je Aloonline ranije pisao, profesor je navodno seksualno iskorištavao dječaka u više navrata, još dok je on pohađao osnovnu školu jer žive u blizini.

“U vezi dostavljenog izvještaja PS Teslić od 28.01.2022.godine o preduzetim mjerama i radnjama po prijavi za seksualno uznemiravanje maloljetnog učenika od strane profesora SŠC u Tesliću D.B., ovo Tužilaštvo vrši provjere navoda prijave, prikuplja potrebne informacije i dokaze kako bi se mogla donijeti odgovarajuća tužilačka odluka u predmetnom slučaju”, saznaje se iz OJT Doboj.

Ističu da će tužilačka odluka biti donesena na osnovu svih prikupljenih informacija i dokaza.

Kako smo ranije objavili, ove stravične tvrdnje policiji je prijavio dječakov otac, a prema našim saznanjima, profesor negira krivicu.

“Nakon što se saznalo za ovaj gnusni čin, on je udaljen sa posla te prijevremeno i penzionisan. Inače, ovaj profesor nije oženjen, živi sam i navodno je sklon homoseksualnosti još od mladosti. Govori se da je osumnjičeni seksualno iskorištavao učenika još dok je on pohađao osnovnu školu, jer žive u blizini. Dječak je provodio vikende sa njim, a profesor koji je stariji od njega više od 50 godina mu je kupovao i poklone”, rekao je ranije za Aloonline izvor koji nije htio da mu otkrivamo identitet.

Teslićki profesor seksualno iskorištavao dječaka, pa ga prijevremeno penzionisali
Teslićki profesor seksualno iskorištavao dječaka, pa ga prijevremeno penzionisali

Izvor: crna-hronika