More
  spot_img

  TEŠANJ: U protekla 72 sata rođeno 6 beba

  Red.brojVRSTA INFORMACIJEDNEVNO STANJE 
  1.Prirodne nepogode i druge pojave i događajiProfesionalna vatrogasna jedinica (PVJ) intervenisala je 17.07.2020. godine u 18:18 sati u naseljenom mjestu Kalošević kojom prilikom je došlo do udara motornog vozila u betonski zid. Do dolaska ekipe PVJ izvršena je medicinska evakuacija povrijeđenog iz oštećenog vozila. U tehničkoj intervenciji su učestvovala dva vatrogasca, ekipa hitne pomoći, policija i građani. Jedna osoba je zadobila tjelesne povrede.I
  2.Stanje puteva Magistralni put M-17Šamac-Sarajevo i magistralni put M-4: Doboj-Banja Luka: suhi.Regionalni put RP-474: Novi Šeher-Prnjavor: suh.Lokalni putevi: suhi. Zbog izvođenja radova na dijelu lokalne ceste Tešanj-Tešanjka u industrijskoj zoni Bukva, saobraćaj se odvija uz naizmjenično propuštanje vozila koje je regulisano svjetlosnom signalizacijom.Saobraćaj se odvija po suhim  putevima i bez posebnih ograničenja. 
  3.Klimatološki i drugi uslovi Stanje u 08:00 sati: pretežno oblačno;-Temperatura zraka u 08:00 sati: 17ºC;-Relativna vlažnost: 93%;-Relativni pritisak: 1018,5 mbar;-Pravac i brzina vjetra: -m/s;-Količina padavina za protekla 24 sata:  4 lit/m2;-Vodostaj rijeka: BOSNA, USORA, TEŠANJKA- U granicama normalnog. 
  4.Informacije iz Policijske uprave U protekla 72 sata na području općine evidentirana je:-          1 saobraćajna nezgoda u kojoj je 1 osoba zadobila teže tjelesne povrede i–          4 prijave građana.  
  5.Informacije iz Službe hitne pomoći i porođajnog odjela -Služba hitne pomoći u protekla 24 sata evidentirala je 68 intervencija, od toga 9 zbog povreda. U bolnicu je upućeno 13 osoba.Na porođajnom odjelu Opće bolnice u protekla 72 sata rođene su 4 muške i 2 ženske bebe. 
  6.Snabdjevanje energentima, vodom i stanje telefonskih vezaELEKTRIČNA ENERGIJA – Zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima danas će u periodu od 09:30 do 14:00 sati bez električne energije biti trafo područje Jelah MračaZanatski centar Jelah.VODA– Snabdjevanje vodom korisnika vodovodnih sistema Tešanj, Jelah i Kraševo jutros se vrši uredno i ista zadovoljava  zahtjeve Pravilnika o zdravstvenoj ispravnosti vode za piće.
  TELEFONSKE VEZE–  Uredno funkcionišu.
   
  7.Ostale informacije/

  antena

  spot_img

  Aktuelno

  spot_img

  Povezani članci