More
  spot_img

  TEŠANJ: Jutros rano lovac ubio nesretnim slučajem drugog lovca


  Jedna osoba smrtno je stradala rano jutros, oko 05:00, prilikom lova u naselju Čifluk, u blizini Tešnja. Ova informacija za ZOS Radio je potvrđena iz Operativnog centra MUP-a ZDK. Radi se o muškarcu incijala S.S. rođenom 1966. Uviđaj je u toku a na licu mjesta je tužilac. U ovom trenutku nisu poznati detalji ove tragedije.

  Kako nezvanično saznajemo, početna indicija je da je lovac ubio drugog lovca. No, šta se zapravo desilo tek će biti utvrđeno istragom.

  Podsjećamo, prije dva dana za ZOS Radio stigla je obavijest iz Lovačkog društva “Kiseljak” Tešanj, kojom su obavijestili građanstvno da počinje lovna sezona. Naime u obavještenju stoji da ovog vikenda subota i  nedjelja, 05. i 06. juna 2021. godine, počinje lovna sezona na području općine Tešanj – u lovištu kojim gospodari ovo Lovačko društvo.

  S tim u vezi, zamolili su sve izletnike, šetače, berače gljiva, bicikliste, motoriste i sve ostale koji borave u šumi nedjeljom, po mogućnosti redukuju svoje aktivnosti odnosno da budu naročito oprezni te da, zbog svoje sigurnosti, nose fluorescentne prsluke ili sličnu odjeću sa reflektujućim površinama, kako bi bili uočljivi i kako bi se izbjegle eventualne neželjene posljedice. Za sve nejasnoće i dodatna pojašnjenja možete ih kontaktirati na: 032/652-809 ili 061/870-613.

  Redakcija/zosradio.ba  spot_img

  Aktuelno

  spot_img

  Povezani članci