More
  spot_img

  TEŠANJ: Investicija njemačkog diva u BiH od 9,5 miliona KM

  Načelnik općine Tešanj Suad Huskić posjetio je kompaniju Mann+Hummel BA, koja je dio njemačkog koncerna Mann+Hummel, a koja se bavi proizvodnjom filtera, između ostalog i za autoindustriju.

  Dočekali su ga direktor Mahmut Galijašević i Amir Kurtić, vođa investicijskog projekta. Huskić je impresije podijelio na svom Facebook profilu, kao i zanimljive informacije o investicijama kompanije, piše BiznisInfo.

  – Bilo je mnogo razloga za posjetu: Nova investicija u Logistički centar vrijedna cca 9,5 miliona KM (vjerovatno jedan od najsavremenijih u BiH) – napisao je Huskić.

  Dalje, rast broja zaposlenih u ovoj kompaniji i u vremenu pandemije i rekordan broj zaposlenih od kako firma u Tešnju posluje, (cca 700 uposlenih). Na kraju, treća stvar koju je izdvojio su novi implementirani standard ISO 45001:2018 (zaštita zdravlja i sigurnosti uposlenih).

  – Činjenica da njemačka grupacija dalje reinvestira i pojačava svoje poslovanje u Tešnju unosi optimizam, a posebno raduje spoznaja da se to postiže sa „domaćim“ menadžmentom, znanjem i sposobnostima. Iz Mann+Hummela BA su nam najavili skori završetak investicije, pa i povećanje broja radnih mjesta. Iskrene čestitke menadžmentu i svim uposlenim! – naveo je Huskić, koji je u posjetio bio s delegacijom Vlade ZDK.

  biznisinfo

  spot_img

  Aktuelno

  spot_img

  Povezani članci