Četvrtak, 30 lipnja, 2022
More
  spot_img

  TEŠANJ: Grupa migranta u toku noći 2 puta upala na isti privatni posjedi

  Sinoć je u Medakovu(općina Tešanj) oko 23h intervenisala policija po prijavi mještana o velikom broju migranata na jednom privatnom posjedu. Po dolasku policije, kako nam pričaju mještani, njih 5 se dalo u bijeg, a 2 su zadržana od stane policije.

  Kako su nam kazali, mještane iz susjednih kuća alarmirala je buka sa privatnog posjeda u vlasništvu osobe koja boravi u inostranstvu.

  Nakon intervencije policije, mještani su se vratili u svoje domove, prepadnuti, ali u nadi da su sa tom pričom završili.

  Međutim, jutros rano, odlazeći na posao jedan od mještana je ponovo primjetio aktivnost na posjedu, te je još jednom pozvana policija. Utvrđeno je da su se migranti u toku noći vratili, i ponovo koristili isti objekat za svoje potrebe.

  Iz policije su nam kratko potvrdili da znaju o čemu se radi, i da još uvijek rade na tom slučaju

  Stanovnici i policijski službenici u BiH unazad godinama bore se sa problemima koje stvaraju migranti. U nekim djelovima BiH, poput Krajine, situacija je zaista alarmantna.

  Prema policijskim izvještajima po pitanju migrantske krize na području Zeničko-dobojskog kantona preduzete su potrebne mjere i radnje, te u tom smislu je 04.03.2020.godine, na nivou Uprave policije, fomiran štab, sačinjen plan konkretnih aktivnosti, a koje se prije svega ogledaju u praćenju ulaska kretanja i boravka migranata na području Kantona, a sve u cilju održavanja povoljne sigurnosne situacije.

  Od 04.03. do 16.03.2020,godine (12 dana) kontrolisana su ukupno 304 migranta i to kako slijedi: PS Centar 152, PS Crkvice 68 PS Nemila 0, PS Visoko 6, PS Kakanj 5, PS Breza 3, PS Zavidovići 9, ,PS Maglaj 8, PS Tešanj 46, PS Doboj Jug 2, PS Usora 4, PS Vareš 1, PS Olovo 0 i PS Žepče 0.

  Prema ovom izvještaju evidentno je da PS Tešanj 3. po intervencijama kada su upitanju migranti na ZDK. Ni sinošnja situacija ne govori u prilog zadovoljavajućim sigurnosnim okolnostima po pitanju ove problematike, i mi se zaista pitamo imaju li građani razloga za strah?

  zosradio.ba

  spot_img

  Aktuelno

  spot_img

  Povezani članci