More
  spot_img

  TEŠANJ: 108 pozitivnih slučajeva na koronavirus, svi iz jednog klastera

  Zdravstveno-epidemiološka situacija na području općine Tešanj bila je tema današnjeg sastanka načelnika te općine Suada Huskića sa direktorima Opće bolnice i Doma zdravlja, općinskim epidemiologom i sanitarnim inspektorom te komandirom Policijske stanice Tešanj.

  Na prostoru te općine do sada je potvrđeno ukupno 108 pozitivnih slučajeva na koronavirus, koji su, uglavnom, svi iz jednog klastera, odnosno preduzeća Koža-komerc.

  Četrdesetak osoba odbilo je mogućnost da budu zbrinuti i liječeni u Kantonalnoj bolnici Zenica.

  “Usaglašene su naredne mjere sanitarne inspekcije i zdravstvenih ustanova u pogledu upućivanja pacijenata na hospitalizaciju i provođenja takvih mjera, po potrebi i naredbi i uz asistenciju policije. Zbog različitih informacija koje se pojavljuju u javnosti, čak i od različitih institucija i dužnosnika, često netačno ili neprecizno, usaglašen je dalji način informisanja javnosti, pa i institucija”, kazao je Feni načelnik općine Tešanj Suad Huskić.

  On napominje kako se na području te općine, u kojoj su u posljednjih 48 sati testirane 62 osobe te je kod tri potvrđen pozitivan nalaz na koronavirus, i dalje vrši veliki broj testiranja. Ipak, evidentno je da se smanjuje broj novih slučajeva pozitivnih na koronavirus.

  PIŠE: OSLOBOĐENJE PORTAL

  spot_img

  Aktuelno

  spot_img

  Povezani članci