Četvrtak, 30 lipnja, 2022
More
  spot_img

  Švicarska uvodi 14-dnevni karantin za osobe koje dolaze iz BiH

  Svi koji su u potrebi putovanja u Švicarsku, svoj dolazak trebaju prijaviti nadležnoj kantonalnoj instituciji u ovoj zemlji

  Švicarska od 23. jula uvodi dvosedmični karantin za putnike koji dolaze u ovu zemlju iz Bosne i Hercegovine, navodi se na ažuriranoj listi švicarskog Zavoda za javno zdravlje.

  Od 6. jula obavezna je samoizolacija putnicima koji ulaze u Švicarsku iz brojnih zemalja, a u skladu sa epidemiološkom situacijom, odnosno porastom broja novozaraženih koronavirusom.

  Tako je porast infekcija u BiH utjecao na nove uslove za one koji iz naše zemlje putuju u Švicarsku.

  Pored BiH, na ažuriranoj listi švicarskih zdravstvenih vlasti nalazi se još 15 novih zemalja, među kojima i naše susjedne Srbija i Crna Gora. Obavezni karantin će biti ukinut jedino putnicima iz Bjelorusije i Švedske. Na listi su još desetine drugih zemalja u kojima je i dalje nepovoljna epidemiološka situacija.

  Svi koji su u potrebi putovanja u Švicarsku, svoj dolazak trebaju prijaviti nadležnoj kantonalnoj instituciji u ovoj zemlji. Svi koji izbjegnu karantin ili ne ispune dužnost prijavljivanja vlastima čine kazneno djelo prema švicarskom Zakonu epidemiji, a za koje kazna iznosi 10.000 franaka.

  OSLOBODJENJE

  spot_img

  Aktuelno

  spot_img

  Povezani članci