More
  spot_img

  Supružnici Brkić iz Bugojna stipendiraja dječaka koji je ostao sam


  Firma Projektovanje IN d.o.o. danas je potpisala ugovor o stipendiranju sa Muamerom Jusufspahićem i njegovom tetkom Kadirom Zec.

  Dakle, potpisan je ugovor o stipendiranju sa dječakom koji je rano ostao bez majke i oca. Odlučili smo da ga stipendiramo jednu godinu dana u mjesečnom iznosu od 100,00 KM te će nastavak stipendije zavisiti od uspjeha dječaka. Smatramo da mu je potrebna motivacija i ljubav prema školi kako bi mogao uspjeti u životu, i izboriti se sa životnim poteškoćama koje su ga zadesile, navode iz firme projektovanje IN d.o.o. supružnici Šemsa i Faruk Brkić.

  Jako lijepa gesta koje će potaknuti i druge da slijede ovaj primjer supružnika Brkić iz Bugojna.

  Glavni imam Kemal ef. Tokmić, predsjednik Medžlisa Muhamed Basara i imam džemata Zanesovići Kasim ef. Zukić danas su ispred MIZ Bugojno posjetili Jusufspahić Muamera kako bi pružili materijalnu i moralnu podršku u teškoj situaciji koja je zadesila ovog mladića.

  Muamer će potpisati ugovor o stipendiji sa Medžlisom Bugojno na godinu dana, a u razgovoru je ponuđeno besplatno školovanje i prijem od strane Uprave Elči Ibrahim-pašine medrese u Travniku i Uprave Reis Ibrahim ef. Maglajlić medrese u Banja Luci.

  Molimo Allaha dž.š da podari snage i sabura Muameru da prevaziđe ovo iskušenje i da nagradi sve dobre ljude koji su se stavili na raspolaganje i uključili u akciju pomoći Muameru! – napisali su na facebook stranici Medžlis Islamske zajednice Bugojno

  Supružnici Brkić iz Bugojna stipendiraja dječaka koji je ostao sam
  Supružnici Brkić iz Bugojna stipendiraja dječaka koji je ostao sam

  izvor : crna-hronika.info  spot_img

  Aktuelno

  spot_img

  Povezani članci